Бъдещ психолог зася 200 фиданки, за да благодари на жена си, че споделя живота му

Казанлъчанин, който учи задочно и е  пред  дипломирането си в специалността „Психология“ при великотърновския университет, сам засади 200 фиданки в землището на родния си град, като по този начин изказа благодарността към съпругата си за нейната любов и всеотдайност да го следва в житейския път.

37-годишният Милен Стайков прекарал доста време извън страната, почти 10 години работел като строител  в Италия докато си дал сметка, че иска да завърши висше образование и да работи по специалност, която да го среща с различни хора, за да им помага. Избрал психологията, а сред любимите му философи от древността са Диоген и Марк Аврелий, чиито произведения препрочитал в свободните си часове.

Докато работел и учел се запознал с бъдещата си съпруга Ани, която преди да запише психология завършила медицинския колеж в Плевен. Двамата са семейство от 2017-а, имат две деца: момченце на 4 години и 6 месеца и тригодишна красавица.

Към идеята сам да засади гора го запалила случайна среща край изворче в землището на близкото село Дунавци, където се запознал с негов връстник и разбрал, че може да се справи с подобно предизвикателство.

От казанлъшкото горско стопанство му предложили терен, близо половин декар, където някога имало гора, но злосторници я унищожили преди години. С помощта на инициативата Гора.БГ получил фиданките от червен дъб и бор, а самото засаждане му отнело половин ден на 20 март за Първа пролет. Работел сам заради ограниченията около COVID-19, но се надява че скоро към него ще се присъединят и други ентусиасти-любители на чистата природа.

Милен се надява, че ще бъде последван и от други милеещи за природата, обещал си е често да наминава покрай бъдещата горичка, а защо не и един ден да заведе там учениците, с които ще се занимава след като тази година се дипломира.

Подобни статии