Бъгна се машината за лъжи срещу Делян Пеевски

 • Корпулентният Иво Мирчев я строши с активното мероприятие в „Хиполенд“
 • Христо Иванов повтори опорките, но това се оказа поредната димка
 • Подсъдимият Прокопиев веднага даде заповед на „Свободна Европа“ да удари депутата
 • Партията на сламения лидер „Демократичен болшевизъм“ стана черна бухалка

Пирамидата от лъжи, построена от подсъдимия олигарх Иво Прокопиев, за миг рухна под натиска на корпулентния аватар на Пинокио Иво Мирчев. Грандиозната издънка на тлъстия трол в „Хиполенд“ освети факта, че от десетилетия сектата „Капитал“ избълва хиляди лъжи срещу депутата и издател на „Монитор“ и „Телеграф“ Делян Пеевски.

Провалът с активното мероприятие „Хиполенд“ разкри, че всички манипулации, които Фабриката за фалшиви новини се опитва да припише на Пеевски, всъщност са съотносими към Кръстника на мейнстрийма Иво Прокопиев.

Мирчев разпръсна абсурдната лъжа, че Пеевски искал да придобие „Хиполенд“. Само че в събота всичко в цялата конструкция на фейка рухна – той изцяло беше отречен на два пъти не от кого, а от собственика на веригата Мариан Колев. 

Каолиновата секция

За да замаже грандиозния гаф, сътворен от неговата пионка, Христо Иванов в събота като папагал повтори във Фейсбук цялата опорка за „Хиполенд“ по адрес на депутата, спусната му от сектата „Капитал“. Нещо повече, тя беше доразвита и с фейк на завладяната от Каолиновия крал секция на „Свободна Европа“ - външния офис на Прокопиевите фалшиви новини. За да облече в някаква форма на „автентичност“, лъжата беше разпръсната през никому неизвестния германски сайт Интелинюз от „капиталната“ авторка Деница Косева и после препрана през „Свободна Европа“.

Сигнал за атака

Причината за този брутален фейк, свързан с „Хиполенд“, се корени в съобщението на синдиците на фалиралата КТБ, огласено по-рано в петък, че започва изплащането на нови 430 млн. лева на ужилените вложители, като част от милионите са събрани по закона „Пеевски“. Тази новина явно влуди олигархията, която даде сигнал за атака срещу Пеевски. На прицел беше взета законодателната му дейност. Прокопиевият „Дневник“ - флагманът на фалшивите новини, сътвори чудовищната манипулация как Пеевски не спазвал собствения закон за изсветляване на собствеността на медиите и финансирането им. Тя беше сътворена с помощта на къртица в Министерството на културата, оглавявано от личния министър на Прокопиев Боил Банов. Пионките на олигарха цитираха данни от декларация на „Телеграф медиа“, изчезнала мистериозно от системата на културното ведомство. Саботажът на публичния регистър в услуга на кръга „Капитал“ се провали с гръм и трясък, тъй като декларацията на „Телеграф медиа“ ЕООД е подадена в законовия срок, подписана е с електронен подпис, като се виждат и часът, и датата.

Така флагманът на машината за клевети на Прокопиев сам си свали маската и си вкара зрелищен автогол. Просто „Дневник“ за пореден път се саморазобличи като трибуна за фалшиви новини. Поръчката към целия мейнстрийм обаче беше дадена от самия Прокопиев. Същият разградски олигарх, който стана мултимилионер с бандитската приватизация по времето на Иван Костов и най-вече с подаръка „Каолин“, който отрови китното градче Меричлери. После източи джобовете ни през надутата до космически висини в продължение на година „зелена добавка“ в сметките ни за ток. В момента все още е подсъдим по аферата EVN, макар частният му съд, ръководен от тогата на олигархията Лозан Панов, да го оправда на първа инстанция.

5 сюжета на фейка

От полуконспиративните стенограми на задкулисието „АРГО-гейт“ изскочи признанието на Прокопиев, че владее мейнстрийма. Западни анализатори констатират, че мейнстриймът и фейкстриймът (потокът на фалшивите новини) в повечето случаи се припокриват, каквато е действителността у нас. Прокопиевите „Репортери без граници“ се правят, че не виждат този очеваден факт и ни слагат на 111-о място по свобода на медиите с непрозрачните си анкети.

Всъщност опорките срещу Пеевски са фокусирани в 5 сюжетни линии. Първата е да се удрят фирми и съсипват бизнеси на конкуренти на задкулисието, както и човешки съдби. Олигархията не може да съществува без публичен ресурс, затова разчиства конкурентни дружества от обществените поръчки. Явно Прокопиев намира фирмата враг от Търговски регистър и с едно натискане на копчето дава заповед тя да бъде унищожена. Така се появи първата фалшива новина, че депутатът бил свързан със строителството на магистрали. Уви, този фейк угасна твърде бързо, тъй като „Телеграф“ и „Монитор“ разкриха тръжна афера със строежа на 9,3-километровата отсечка между Ябланица и Боаза от магистрала "Хемус", силно намирисваща на корупция. След като загаси опорката, Фабриката качи фалшивата новина на влака – Пеевски имал участие в изграждането на жп гари и линии. Само че и тази конструкция се оказа поредната лъжа. В тази група опорки са опитите Пеевски да бъде свързан с „Булгартабак“, макар че преди години продаде миноритарния си дял в дружеството. 

И накрая по бизнес линията идва лъжата за „Дунарит“, отречена още през 2016 г. от депутата с писмо до медиите. В русенския завод на входа и изхода се е настанил оръжейният търговец Емилиян Гебрев – агент Димов на ДС. Там той точи ресурс и натовски тайни. Спецпрокуратурата разкри, че през румънска сметка на „Дунарит“ текат пари за Белград, с които кредитният фараон Цветан Василев поддържа охолния си начин на живот.

На второ място идва измислената теза за медиен монопол на Пеевски, при положение че той притежава общо 5 вестника, както и в разпространението на печатни издания. Тази опорка рухна от данните на НСИ, че у нас през 2019 г. са излизали 223 вестника, от които 32 всекидневника. Още преди 2 г. КЗК в медийния си анализ разби на пух и прах инсинуациите, че Пеевски има монопол в разпространението. Държавата вече взе разпространението в свои ръце чрез „Български пощи“ и така лъжите на мейнстрийма окончателно удариха на камък. 

Дъвката „КТБ“

Третият сюжет е с дъвката „КТБ“. Той има за цел да скрие грабежа на БГ Мадоф, който задигна 5,6 млрд. лева и се опита да доокраде златните активи на трезора, купени с парите на нищо неподозиращите ужилени вложители. Именно поправката „Пеевски“ в Закона за банковата несъстоятелност спря вторичния грабеж в КТБ и позволи на синдиците да върнат в масата на несъстоятелността вече над 1,25 млрд. лева. Тук най-активна е бухалката на Прокопиев – „Антикорупционният фонд“, ръководен от протежето му Николай Стайков. Фондът се отчете с две „серии“ от филмчето „Делото КТБ: Липсващите имена“. Вторият клип, дълъг 11 минути, се появи на 8 ноември м.г., часове след скандала с нелегалното посещение на разследвания за шпионаж в полза на Русия Николай Малинов в Москва, и имаше за цел да пусне димна завеса пред обществото. Ясно е, че Цветан Василев плаща щедро на всеки, който публикува манипулации срещу Пеевски. За да няма и грам съмнение обаче кой е поръчал това произведение на „журналистиката“, лично ексбанкершата Антоанета Василева се включи с туит. Броени часове след като Стайков разпространи линка за втората част, госпожата го порица публично. Забележката гласеше: „Очаквахме повече @NikolayStaykov!”. Очевидно, че такъв назидателен тон публично може да държи само едно лице, което е възложител, продуцент и спонсор.

Руските връзки

На четвърто място е опитът дебелите руски връзки на БГ Мадоф да се пришият на Пеевски. Те лъснаха, когато фараонът Цветан Василев се опита да хариже златните активи за 1 млрд. лева, купени с парите на измамените вложители в КТБ, на своите руски покровители. Един път чрез бандата за 1 евро на белгиеца с руски паспорт Пиер Луврие, зад когото седеше кремълският олигарх Константин Малофеев. После на човека на Малофеев Дмитрий Косарев. И накрая чрез финансирането със същите активи на пъкления план, който трябваше да върне България в орбитата на Русия. Главните действащи лица в заверата - Малофеев и генералът от руското разузнаване Леонид Решетников, са със забрана да влизат у нас за 10 г., а русофил №1 Малинов е с обвинение в шпионаж.

Глашатай

По линия на газопроводите се пробва фейкове да пуска и самият Пинокио. Проваленият правосъден министър Христо Иванов, който беше коронясан за партиен лидер от Иван Костов, е глашатай на опорките на олигархията срещу Пеевски. Бутиковата партия на Иванов „Демократична България“ вече играе ролята на черна бухалка на задкулисието, активирана срещу Пеевски заради разкрития на „Телеграф“, „Монитор“ и „Политика“. Медиите от издателската ни група извадиха на бял свят престъпленията и аферите, извършени през последните 13 г. от кликата на олигарха Прокопиев. Тази секта ограби обществото и превърна България в пленена държава. Въпросът сега е кога избирателите на „Демократична България“ ще проумеят двойствената роля на Христо Иванов и ще отдръпнат гласовете си от партията му. Така Пинокио ще си остане само един жълтопаветник.

Пленената от олигарси „Свободна Европа“

Откакто стартира повторно на 21 януари 2019 г., радио „Свободна Европа“ като дигитална платформа за мултимедийно съдържание и най-вече с анонса, че ще бъде гарант за спазването на демократичните принципи и етичните основи на журналистиката, сайтът е споменал името на депутата точно 22 600 пъти. Това отчита търсачката Гугъл. (Колко фейка е фабрикувал останалият мейнстрийм – виж челото вдясно.) Разбира се, мнозинството от цитиранията по своята същност са фалшиви новини. БГ секцията, щедро финансирана с парите на американските данъкоплатци, беше буквално окупирана от кадри, пряко свързани с Прокопиев. Шеф на БГ екипа е Иван Бедров - бивш служител на олигарха, продължаващ да е част от групата на Прокопиев при опитите му за политинженеринг и манипулиране на общественото мнение. Бивши служители на пряко свързания пак с подсъдимия бос сайт „Медиапул“, който дори в продължение на години беше хостван от неговата издателска група „Икономедиа“, са и още двама от БГ секцията - Полина Паунова и Борис Митов, отговарящи за отразяването на събитията в страната. Така, вместо да представя обективно ситуацията у нас, вече година и половина т.нар. БГ секция на „Свободна Европа“ тенденциозно трансформира медията в апендикс на мейнстрийма, сформиран от изданията на разградския олигарх и на останалите обвиняеми и подсъдими босове в България, обединен около Съюза на издателите. Целта е общественото пространство да бъде заляно с фалшиви новини и дезинформация. И буквално превръща „Свободна Европа“ в бухалка срещу враговете Прокопиев и останалите олигарси издатели, като първи в списъка на мишените е Делян Пеевски.

Балоните на сектата „Капитал“ за „Южен поток“ и „Балкански поток“

Като истински продавач на балони за възрастни вярната пионка на „Капитал“ Николай Стайков много обича и да ги надува. Въпреки че всеки път те буквално се пукат в лицето му.

Един от най-гръмките пример за подобно зловещо спукване на балоните с измислици на олигархията пък е темата с т.нар „Южен поток“ и „Балкански поток“ и несъществуващата връзка на двата проекта със строителни фирми, които уж били на Делян Пеевски. Тази дъвка се разтяга от няколко години от всички болтчета в машината за манипулации на Каолиновия крал Иво Прокопиев, а след това чинно се ретранслира от подопечната му българска секция на „Свободна Европа“. С ясната цел лъжата да бъде лансирана за „западната публика“.

Разбира се, през годините лъжата претърпява различни метаморфози, но винаги основната теза е една – за някаква имагинерна връзка на Пеевски с Русия, с която всъщност се опитват да преперат реално съществуващите кремълски зависимости на олигарсите Иво Прокопиев, Цветан Василев и Сашо Дончев.

Най-активна в създаването и разпръскването на манипулациите за двата енергийни проекта е „Свободна Европа“, в чиито архив може да бъдат открити десетки публикации, пълни с твърдения в цялата гама на кагебейските активни мероприятия – от измислицата, че Пеевски ще строи „потока“ до това, че само той щял да ползва газа от него. И, разбира се – навсякъде се лансира версията, че десетки фирми, свързани с „Южен поток“ и „Балкански поток“ са едва ли не собственост на депутата. Тези твърдения не почиват на доказателства и са лесно проверими през публичните регистри на страната, но това не притеснява пионките на Прокопиев. Затова след краха на проекта „Южен поток“ и стартирането на „Балкански поток“ те просто прехвърлиха старите си лъжи от единия към другия проект, пришивайки ги на Пеевски. Както от години му пришиват и измислени връзки с най-различни строителни или жп проекти. Общо взето, важното е всеки проблем у нас да бъде залепен на Пеевски, за да бъде очернян депутатът.

Още по темата: Фалшиви новини

Подобни статии

 • Джамбазки: Неприемливо е български граждани да се ангажират с антибългарска политика

  Джамбазки: Неприемливо е български граждани да се ангажират с антибългарска политика

  "Когато говорим за вътрешна отбрана, трябва да обърнем внимание и на много важен аспект. Това е така наречената информационна война срещу държавите-членки на Северноатлантическия договор. България отново в момента е потърпевша от такова информационно нападение в социалните мрежи, извършено от служби и организации, които аз лично свързвам с дълбоката държава в Република Северна Македония, с Белград и, разбира се, с фабриката за фалшиви новини в Санкт Петербург." Това каза заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки по време на международната конференция "Европа и новите глобални заплахи".

  497
 • Триумвиратът на боклука сее лъжи за Делян Пеевски

  Триумвиратът на боклука сее лъжи за Делян Пеевски

  Бобокови заливат обществото с фалшиви новини, за да перат имиджа си и да се правят на жертви

  Един триумвират се опитва да държи в плен България. Триумвиратът на олигарси, обслужвани от поръчкови журналисти и фалшиви новини. Триумвират от хора, натрупали имането си на гърба на гражданите на държавата благодарение на корупция и обществен боклук. А сега, опитващи се да държат същата тази държава и нейните граждани в блатото на собствените си пороци и лъжи, разпространявани като псевдо новини, за да продължат да трупат милиони, паразитирайки върху всички нас.

  577
 • В Хърватия правят музей на фалшивите новини

  В Хърватия правят музей на фалшивите новини

  Този месец в Хърватия ще започне работа музей на фалшивите новини, който в първата фаза ще действа като уебсайт, съдържащ мнения на изтъкнати журналисти и учени, база данни за фалшиви новини и инструменти за повишаване на медийната грамотност и критичното мислене, както и за разпознаване и борба с фалшивите новини, предаде агенция Хина.

  893