България била готова да посрещне успешен туристически сезон

Заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева взе участие в среща с бизнеса и контролните органи в курорта "Боровец" във връзка с подготовката за предстоящия зимен сезон 2021/2022. В дискусията участваха областният управител на Софийска област Радослав Стойчев, представители на хотелиерския бизнес и областните структури на РИОСВ, БАБХ, РЗИ, БЧК, БАБХ, МВР.

По думите на Георгиева летният сезон не е бил лек, но пък е успешен. „Имаме амбицията да подготвим и един успешен зимен сезон. Предпоставка за това е отминалият зимен сезон, в който посрещнахме близо 1 млн. туристи”, коментира тя.

По време на дискусията бяха обсъдени различни теми, сред които ваксинацията и различните изисквания от някои държави при влизане в страната, както и въвеждането на облекчен режим за туристите от Израел и Великобритания.

Представителите на контролните органи и институциите заявиха, че имат пълната готовност да посрещнат новия туристически сезон и да гарантират доброто и сигурно пребиваване на гостите на територията на курорта.

От своя страна хотелиерският бизнес сподели, че вече са натрупали достатъчно опит за работа в условия на COVID-19 и ще продължат да спазват всички мерки и препоръки на Министерството на здравеопазването, за да подсигурят здравето както на гостите си, така и на служителите си.

Подобни статии