България става домакин на световен винен форум догодина

Снимка: Pixabay.com

България ще бъде домакин на световен форум на Международната организация по лозата и виното (OIV). Това съобщи министърът на земеделието проф. д-р Христо Бозуков по време на работна среща с председателя на Националната лозаро-винарска камара Йордан Чорбаджийски във винарна край Поморие.

Очаква се събитието да се проведе през първата половина на 2022 г., съобщиха от земеделското ведомство.

В писмо до българския ресорен министър генералният директор на организацията Пау Рока изразява пълна увереност, че България ще положи всички усилия, за да организира форума също толкова успешно, колкото Световния конгрес по лозарство и винарство преди четири години.

Провеждането на форума в България ще бъде реклама не само за българското вино, но и за страната ни като винопроизводител. Събитие от подобен мащаб ще бъде и изключителна възможност за обмяна на опит и представяне на България като отлична винена дестинация. В рамките на форума експерти от цял свят ще представят постиженията си и ще бъдат разисквани научно-технически теми и иновации. По време на конгреса е предвидено да се определят и политиките на развитие в сектора на лозарството и винарството.

Подобни статии