България засилва сътрудничеството си с Босна и Херцеговина в сферата на туризма

Мостар е един от най-красивите градове в Босна и Херцеговина, който има огромен туристически потенциал.

Служебният министър на туризма Стела Балтова се срещна с посланика на Босна и Херцеговина Здравко Бегович. Двете страни дискутираха възможности за активизиране на двустранното сътрудничество в областта на туризма, съобщиха от ведомството.

Българският министър е посочила, че съществува сериозен потенциал за увеличаването на двустранния туристопоток и за развитието на съвместни проекти и инициативи в туризма.
Подписването на документ за двустранно сътрудничество в туризма между ресорните министерства на България и Босна и Херцеговина в най-кратки срокове е билo централна тема на разговора, като двете страни са изразили обща позиция, че това ще подпомогне съвместните инициативи и ще насърчи контактите в туризма.
Министър Балтова се е спряла и на инициативата от българска страна да бъде формирана експертна работна група между туристическите власти на двете държави, която да работи по конкретни теми на сътрудничество. Посланик Бегович е благодарил за възможността да осъществи работна среща и е изразил готовността си да съдейства по компетентност както по отношение на актуализирането на договорно-правната база, така и спрямо други общи инициативи. Той е изтъкнал близостта между двете държави - културно, географски, както и интереса към религиозния туризъм и културноисторическото наследство.

Подобни статии

 • Туристическият министър: Електронните визи са наша основна цел

  Туристическият министър: Електронните визи са наша основна цел

  В последните години се наблюдава доста засилен туристопоток между България и Обединените арабски емирства (ОАЕ) и ще се радвам, ако развиваме заедно този потенциал. В тази връзка се надявам на едно ползотворно и успешно сътрудничество с Вас в бъдеще. Това заяви министърът на туризма Христо Проданов по време на срещата си със Султан Рашид Султан Алкайтуб Алнуайми, посланик на Обединените арабски емирства у нас, съобщиха от министерството.

  98
 • Министър Христо Проданов обеща нова визия за

  Министър Христо Проданов обеща нова визия за "духа на Дунав"

  Министърът на туризма Христо Проданов заяви, че застава изцяло зад създаването на нова визия, с която да може да се усети духът на Дунав. Необходимо е и създаването на нов бранд за България, нови регионални маркетингови стратегии и планове. Той каза това на среща в министерството с Пенчо Милков - кмет на община Русе, съобщиха от ведомството. На срещата се обсъдиха проблемите на града във връзка с туристическия поток.

  173