Българска Атлантида дарява с челяд

Бездетни катерят скални светилища, водени от атрактивни жрецил. Лъч символизира оплождането на майката земя от слънчевия логос. Жена с трето око съзира в Странджа следи от напредналата цивилизация на Атлантида

Снимка: YouTube Пещерата Утробата над кърджалийското село Ненково е уникална и регулира енергиите в човешкото тяло, твърди Владимир Овсянников.

Светилища от времената на траките и мистичните атланти помагат при редица здравословни проблеми. Това твърдят хората, живеещи около няколко енергийни зони в България,

Светилища от времената на траките и мистичните атланти помагат при редица здравословни проблеми. Това твърдят хората, живеещи около няколко енергийни зони в България, оформящи нещо като българска Атлантида. Ако човек отиде там, може да получи облекчение на душевни и физически страдания, но най-често добрите отзиви идвали от семейства, търсещи начин за потомство.  
Едно от местата, чиято слава вече се носи и зад граница, е пещерата Утробата, намираща се край родопското село Ненково. Маршрутът нагоре е доста труден, но това не смущава ентусиастите. Те катерят баира, водени или от местен гид, или лично от руския жрец на пещерата Владимир Овсянников. Той разкри, че пещерата е част от комплекс от мистични места - енергийни зони по планетата, наред с Тибет и Мексико. „В тези точки е спуснат животът на нашата планета. Древните са били наясно и са ги използвали”, загатва братушката.
Овсянников разказва, че вече има няколко случая на чудодейно изцеление. Мъж с доказан стерилитет се е качил няколко пъти. „Когато си заминах за Москва, той е идвал още няколко дни и е стоял сам в пещерата. После ми се обадиха, че жена му е заченала”, разказва колоритният жрец. Той помогнал и на едно американско семейство. Двамата вече били в напреднала възраст и зорлем се качили до скалното светилище. Когато се прибрали отвъд Океана, чудото се случило и при тях.
Ареолозите засега нямат обяснение за точното предназначение на култовия обект в Родопите. Целият район около него е с изсечени скални ямки и ниши. Край пещерата са открити керамики с първата европейска азбука линеар А,
наричана от някои езика на жреците
Самата дупка в скалата е с идеална ориентация север-юг. Старото й име е Дънгърдък кая, което означава Кънтящият камък. Скалната ниша е била по-плитка, но древните са я издълбали и в момента създава идеална акустика. Някои изследователи твърдят, че всеки ден по време на слънчевия зенит в пещерата прониква лъч през специално направен отвор над входа. Той символизира оплождането на майката земя от слънчевия логос. Само по време на зимното слънцестоене той се врязва към каменния олтар, оформен от древните като матка.
„От пет години изследвам пещерата, но досега не съм видял слънчев лъч да влиза директно нито на зимното слънцестоене, нито на пролетното равноденствие. Според мен траките са насочвали лъчите със златни дискове. Така, когато слънчевият лъч премине през отвора, на практика се получава среща на електромагнитното поле на планетата ни с инфрачервеното и ултравиолетовото излъчване на Слънцето. В този миг се създава особен вид енергия, която повтаря онази, която сме получили при нашето раждане. Тя сама по себе си не лекува, а по-скоро изменя тялото, като му дава силата да се излекува само”, обяснява братушката. Според него тракийският олтар в дъното на пещерата безспорно е посветен на зараждането на живота на Земята, но освен символично предназначение е имал и друго - за регулация и лечение и за създаване на нови енергийни вибрации в нашето измерение.
Жрецът заявява, че е на 44 години, но откакто влязъл в Утробата, започнал да се наспива по-бързо. Скоро установил необяснимо подмладяване на клетъчно ниво. Сега неговата реална биологична възраст била с поне 15 години надолу.
Друго светилище, за което се твърди, че помага при безплодие, се намира в Странджа. В околните пущинаци само самодиви се разхождат, нарежда тукашен старец от близкото с. Долно Ябълково. Местните разказват, че преди години там се стигало с разрешение от властите, тъй като землището е в гранична зона, но и тогава хората, искащи челяд, идвали насам.
„В България има четвърт милион бездетни двойки. Един процент да дойдат тука, няма да сбъркат”, убеждават пришълците малцината останали жители на землището. Според обичая трябва да се запали свещ в старата църква „Рождество Богородично”, строена през през 1892 г., а  след това
да се хване черният път към Марков камък
Така се нарича паранормалната зона, където ставали необяснимите чудеса и изцеления. Тя се намира на 3 км от селото. Пътят се вие през чудна гора. В края му се издига 8-метров камък, който според легендите крие неземна сила. Той е закрепен върху две други скали, така че под него се образува процеп.
Наскоро дошла ясновидка от голям калибър от съседна Гърция. Тя казала, че мястото имало особен магнетизъм. Мобилните телефони нямали обхват, а компасите се въртели като подивели. Жената с трето око заключила, че отдолу имало някаква машинария от времената на мистичната и много напреднала цивилизация на Атлантида. Дали е истина това, местните не знаят, но са свидетели на различни чудеса.
Най-отгоре върху Марковия камък са двете кладенчета - едното сферично, а другото - овално, разположени перпендикулярно така, че образуват „Т”. Те се пълнят с лековита вода. Бабите в селото разказват, че тя помага при безплодие, но и при много здравословни проблеми.
Наскоро булка от Русе изпробвала и друг магически ритуал. Взела камъчета от лапите на мегалита и ги стрила на прах. После ги пуснала в мълчана вода - налята от извор и донесена на място, без да се приказва. Оставила шишетата на открито място под звездите, а на заранта изпила „отварата”. Не минали и два месеца и яловата булка се сдобила с рожба. Понякога обаче безплодието е проблем и на мъжа. Тукашните знахари съветват адамовците също да пият от водата, защото тя помагала там, където тялото ни има проблем.
Миналото на мегалитния комплекс край Долно Ябълково също е обвито в мистерия. Счита се, че е тракийско светилище от ранножелязната епоха - XII век преди Христа. Мястото не е проучвано, но откритите артефакти показват, че то е било свързано с култа към Слънцето, плодородието и Богинята майка.
Както за всяко място в Странджа, и за Марков камък са запазени много легенди. Една от тях разказва, че веднъж Крали Марко се ядосал и хвърлил камък. Той застанал върху други два. Има поверие, че който мине три пъти през процепа на скалата, ще оздравее и ще му се изпълнят желанията. И под двете скали човек може да легне с лице към свода и по този начин да приеме излъчванията от камъка, които идвали от Космоса.
Доскоро никому неизвестното село Лиляч привлича все повече вниманието със светилището Провиралката. За него също се твърди, че е забравено светилище на атланти. Според легендите след всемирния потоп представителите на напредналата цивилизация се заселили по тези земи. Там те съжителствали с тракийското племе пеони, на които предали своите знания за управление на климата, четирите стихии и регулация на видимия свят и човешкото здраве. Друго по-късно предание реди, че Теодора, съпругата на император Юстиниан I, е заченала благодарение на специалния ритуал, изпълнен под скалата. Възрастни хора разказват и за римски военачалник на име Таврелий, който живеел около днешното село Таваличево. Той и съпругата му били бездетни и много страдали поради този факт. Траките му разказали за Провиралката и целителната ? сила и ги посъветвали да посетят мястото. Той послушал съвета им и след като съпругата му преминала през ритуала, двамата създали поколение.
Култовият обект се намира в местността, която бабите наричат Манастирище или Провиралката. Вярва се, че ако се проврат в една дупка там, жените получават шанс да станат майки.
Светилището е доста внушително, като части от него попадат под земята на околния терен. Към небето се извисяват естествени скални арки, вторично обработвани в дълбока древност. Между тях се образуват процепи. В ролята на жрица доста хора там води ясновидката Василка Анакиева. Тя също свидетелства за неземната сила на мястото да лекува безплодие.
Мравучкане
Мъже също получавали облекчение на проблеми, свързани с опорно-двигателния апарат. Гастарбайтер в Чикаго на име Емил С. свидетелства, че се простил с болки в кръста. Човекът емигрирал преди години и като повечето българи в САЩ взел да чисти магазини. От навеждането и работата с машини за лъскане на пода получил увреждане по прешлените. Когато се прибрал в отпуск, един приятел му казал да се разходят до Лиляч - хем да подишат чист въздух, хем да видят мистичното място. Емигрантът казва, че когато застанал над мястото, усетил странно мравучкане по кожата, като наелектризиране. В този момент сякаш невидима ръка изтеглила болката от кръста му. „Оттогава  - на дърво или на камък да чукна, вече не знам на какво, не съм имал проблем”, кълне се човекът.
Има и други доста фантастични теории за мястото. То представлявало космодрум за пътуване в други галактики и звездни системи. Тази теория даже кореспондирала с изцеленията. Обяснението било, че пътешествията ставали чрез пренасяне на съзнанието, а не по биологичен път чрез пренос на тялото с ракета. Затова древните астронавти сядали в специално изсечени лечебни кресла, в които здравето им трябвало да бъде опазено от външно въздействие дни наред. Изпадали в нещо като транс-анабиоза и с дни пътували, но без да бъдат притеснявани. В противен случай можело да останат горе - на светлинни години далеч от дома си, и като призраци да се скитат из порталите на Вселената.

Подобни статии

 • Племето дропа и каменните дискове

  Племето дропа и каменните дискове

  Гробище на извънземни с 500-годишна давност. Това не е фантастика, а съвсем реален факт. Група швейцарски антрополози се натъкват на загадъчните гробове през 2009 г. по време на разкопки в Централна Африка. По техни изчисления в могилите са положени не по-малко от 200 тела, които при това са добре съхранени. „Опитваме се да изясним откъде са се появили извънземните и каква е причината за тяхната смърт”, казва през ноември 2009 г. пред журналисти в град Кигали, Руанда, антропологът доктор Уго Дети.

  4391
 • Повелителите на мухите

  Повелителите на мухите

  Те са хиляди, не – милиони. В някои дни летят на такива ята, че закриват хоризонта. Милиони мухи, за които местните жители твърдят, че изригват от ада. Това се случва в Плъкли, графство Кент. Мястото се радва на засилен туристически интерес. Носи му се славата, че е обитавано не от един и не от два, а от цели 12 призрака.

  1644
 • Superstition Mountain - Планината на суеверията

  Superstition Mountain - Планината на суеверията

  В горите на Аризона през януари 2011 г. са открити останките на трима мъже, изчезнали през юли предишната година. Къртис Мериуорс, Ардин Чарлз и Малкълм Минкс от Юта намерили старинна карта с отбелязано върху нея съкровище. Насочили се натам. Последното място, където били видени бил мотел, в който пренощували. Оставили там багажа си, като заявили, че ще се върнат. Но не се върнали никога повече...

  2060