"Българската Коледа" подпомогна 53 деца за медикаментозна терапия и рехабилитация

Още 53 деца са подпомогнати в рамките на настоящето 18-то издание на благотворителната инициатива "Българската Коледа". Средствата, отпуснати за тяхната медикаментозна терапия и рехабилитация, са на обща стойност 62 471 лв., съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Заявленията за подпомагане на децата, постъпили до края на февруари, са разгледани от Експертния съвет към "Българската Коледа". От приложените към документите на всяко дете актуални медицински документи и изразените становища от лекуващи лекари, съветът е направил предложение за подпомагане.
От началото на 18-то издание на "Българската Коледа" са дарени 465 500 лв. на 246 деца.
Дарителската дейност на инициативата продължава. Заявления за подпомагане на деца със средства от "Българската Коледа" се приемат целогодишно, припомнят от "Дондуков"2. Всеки родител, който има болно дете и се нуждае от помощ за лечение или рехабилитация, може да подаде молба за подпомагане. На сайта на "Българската Коледа" е публикуван редът за кандидатстване и необходимите документи,както и правилата за набиране и разпределение на средствата от благотворителната инициатива.

Подобни статии