Българският филм "Живот от живота" спечели голямата награда на фестивала на червенокръстките филми във Варна

Българският филм "Живот от живота" на режисьора Стефан Командарев спечели голямата награда на 19-то издание на Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми във Варна, съобщиха организаторите.

Продукциите бяха оценявани от жури с председател проф. Божидар Манов.
Специалната награда на журито е за белгийската лента "Гласът ми ще е с теб" с режисьор Бруно Тракт. Станимир Трифонов получава наградата за най-добър режисьор за филма "Блаженият". Награда за най-добър сценарий отива при Рафаел Балбони и Ан Сирот за филма от Белгия "Лудешки живот".
Награда за най-добър филм в категория Филми на Червения кръст и Червения полумесец е за "Подготовка с Педро" на Американския Червен кръст. Специалната награда в категория за филми на Червения кръст и Червения полумесец на председателя на БЧК получава филмът "Ангелът на милосърдието" на Областния съвет на БЧК - Русе.
Най-добра продукция в категорията за здравни филми е за лентата от Русия "Летатели". Филмът на режисьора Петя Накова "Тихо наследство" пък взема приза за най-добър пълнометражен филм в категорията за документално кино. Наградата за най-добър късометражен филм в категория същата категория печели продукцията "Не е различна". Специалната награда при документалните филми е за канадската продукция "Скитане".
Сръбската продукция "Мамонга" взема отличието за най-добър най-добър пълнометражен филм в категория за игрални филми. В същата категория за най-добър късометражен филм е обявен шведският "Жива" със сценарист и режисьор Джими Олсон.

Подобни статии