Българските щанги вече имат нов шеф

Снимка: БФВТ Ариф Маджид.

Нов председател и управителен съвет бе избран начело на българската федерация по вдигане на тежести. Това е спортната федерация, която през годините бе брулена от много скандали, но и спортът, който е донесъл може би най-много слава на България по света.

С 24 гласа „за“, 5 „въздържал се“ и 1 „против“ при гласували 30 клуба от 34 регистрирани с лиценз Общото събрание гласува доверие за президент на централата да бъде определен Ариф Маджид, който сменя досегашния шеф Неделчо Колев.

Форумът гласува и промени в Устава на федерацията, които улесняват издигане на кандидати за управата. Решено бе президентът да има лимит от максимум два мандата по 5 години всеки.

Общото събрание изказа благодарност на досегашния шеф Неделчо Колев и избра нов управителен съвет в състав: Ариф Маджид, доц. Димитър Димитров, Иван Иванов, Кирил Панайотов, Антон Коджабашев, Радостин Димитров и Живко Архондев. За генерален секретар бе преизбран доц. Димитър Димитров.

„Благодаря за доверието, ще направя всичко възможно с общи усилия и с алтернативни приходи българските щанги да запазят реномето си на един от най-успешните родни спортове,“ заяви новият президент на федерацията ни по вдигане на тежести Ариф Маджид, който е с успешен бизнес в световноизвестна верига за хранене, в туризма и в строителството.

Подобни статии