Бърнабич обяви, че се планира убийството на сръбския президент Александър Вучич

Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич заяви днес, че убийството на президента на Сърбия Александър Вучич е планирано и че твърденията за подслушване на Вучич и аферата "Йованица" са опит за удар срещу държавата, съобщи БГНЕС.

„ Това (убийство) е планирано дълго и подробно. Министерството на вътрешните работи (МВР) създаде паралелни структури и кампании в медиите на магнатите, които бя разпространявани от медиите в региона, за да дехуманизират образа на Вучич и да превърнат него и семейството му в престъпен клан“, каза Бърнабич пред телевизия Пинк.

Тя каза, че убийството на Вуи е планирано при откриването на паметника на Стефан Неманя в Белград на 27 януари тази година, но не посочи подробности и защо прокуратурата не е образувала производство срещу виновните.

„ Ако Вучич беше застрелян, щяха да съчинят история, че това е нещо естествено: "Кой знае в какво са замесени той и семейството му." В МВР имаше много такива. Чудовищно е колко добре беше свързана тази мрежа“, каза Бърнабич.

Тя подчерта, че компетентните служби се занимават с тези случаи и замесените в тях няма да бъдат защитени независимо от „име и фамилия, функция и партийна принадлежност

Подобни статии

 • КОВИД на Балканите - седмична справка

  КОВИД на Балканите - седмична справка

  Балканските държави, където поредната вълна от ковид пандемията все още бушува, ваксинационното покритие остава сравнително ниско, а заплахата от новия вариант Омикрон все повече приближава, прилагат различни мерки да противодействат на влошаването на епидемиологичната обстановка. Някои страни, сред които Гърция и Турция, въведоха ограничения, за да предотвратят разпространението на новия вариант, като забраниха или ограничиха полетите от южноафрикански държави. Следва справка на БТА за новостите през седмицата на Балканския полуостров, свързани с пандемията:

  69
 • Албанският премиер Еди Рама скръцна със зъби на чиновниците: Ваксинирайте се!

  Албанският премиер Еди Рама скръцна със зъби на чиновниците: Ваксинирайте се!

  Албанският премиер Еди Рама си постави трета доза ваксина против КОВИД-19 и призова всички служители в държавната администрация да се ваксинират, защото "ще дойде денят, когато няма да ходят на работа", предаде агенция МИА.

  95