Червеният Гечев мъти водата срещу Делян Пеевски

Ако ви е липсвал Румен Гечев – вицепремиерът на Жан Виденов, под чийто снизходителен поглед (и не само) банковата система на страната катастрофира, държавата преживя една от най-големите си кризи, а гражданите всяка сутрин се събуждаха с нови нули, добавени от хиперинфлацията, той пак е тук.

За да прави същото, което правеше и като вицепремиер в кабинета „Виденов“ – да мъти водата в полза на онези, които ограбваха всички ни в продължение на десетилетия и се пробват отново да се доберат до джобовете ни и до държавната хазна. Услужливо подпомаган от мейнстрийма, създаден от същите тези хора, за да залива общественото пространство с лъжи и манипулации. В частност от „Медиапул“ - сайта на вечната говорителка на Иван Костов и олигарсите му начело с подсъдимия Иво Прокопиев -Стояна Георгиева.

Че и на Гечев, който в момента е соцдепутат, и на Костов корените им са едни и същи – дълбоко червени, не е тайна за никого. Както впрочем и опитът им да се изкарат пазарни апологети с постановки от комунистическата политикономия, която и двамата напоително са преподавали. В един и същи институт, разбира се. Та на този фон няма нищо изненадващо в колаборацията между вицето на Виденов и сайта на Костов и Прокопиев. В крайна сметка най-малкото общо кратко между тях продължава да е едно и също – задкулисието.

Единственото изненадващо е, че тази колаборация лъсна не другаде, а на заседание на икономическата комисия в Народното събрание, където би трябвало да се говори само и единствено с факти, а парламентът да се превръща в арена за обстрелване с фалшиви новини. След заседанието, на което вчера бяха изслушани новите шефове на Българската банка за развитиена при това при закрити врата – т.е. без присъствието на журналистите, пратеник на „Медиапул“ услужливо попита Гечев дали при дискусията е било споменато името на депутата от ДПС и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски като кредитополучател от ББР. „Той има кредит, и други имат, не само той....“, още по-услужливо отговори соцдепутатът без изобщо да предостави факти към твърденията си.

Каква е истината? Че на заседанието на комисията изобщо не са давани факти, доказващи, че Пеевски има кредит от Българската банка за развитие. По простата причина, че няма такъв. И никога не е имал. За олигархията и мейнстрийма й, както много отдавна стана ясно, не истината е важна, а разпространението на лъжите и повторението им, докато не бъдат приети за чиста монета. За да може задкулисието да прикрие собствените си афери и попълзновения. Защото докато медиите, обслужващи интересите на Иво Прокопиев и сие, разпространяват лъжи като тази, ползвайки говорители като „авторитета“ в аферите Гечев, самият разградски бос е на път да сложи ръка през свой човек в борда на Българската банка за развитие – Панайот Филипов, на 700 млн. лева, заделени от държавата, за да подпомогне през институцията гражданите и фирмите, ударени от кризата. И за да прикрие следите си от поредното нагло протягане на нокти към държавните ресурси, Прокопиев нарочно хвърля димки върху основния си враг Пеевски, който от години е трън в очите на задкулисието именно заради усилията си да спре далаверите на олигарсите у нас чрез законодателните си инициативи и заради политиката на медиите си да разкриват всички престъпления на босовете, обрали обществото ни с 30 млрд. лева само от Костовата приватизация. В това число – подсъдимия разградски бос.

Подобни статии