Чичо Гошо аут от националния

Photo: БГНЕС Георги Дерменджиев

Селекционерът на националния отбор Георги Дерменджиев със сигурност ще напусне поста в края на месеца. Тогава изтича договорът му с БФС, а за момента няма индикации, че ще бъде подновен.

Чичо Гошо се провали начело на представителния тим, след като бе назначен през миналия октомври. Той не успя да изпълни основната цел, която му бе поставена – класиране на Евро 2020. Освен това България не успя да запише победа в Лигата на нациите и изпадна в дивизия C. През седмицата министърът на спорта Красен Кралев се изказа остро по адрес на Дерменджиев, като основната критика бе, че специалистът не е внедрил в състава футболисти от младежкия национален отбор. В подобен тон пък вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов призна, че е огорчен от представянето на трикольорите. От федерацията няма да бързат с назначаването на постоянен селекционер. Причината е, че конгресът за избор на президент на централата бе отложен и за момента не е ясно кога ще се проведе.

В близките дни изпълкомът ще има заседание, на което ще се обсъждат вариантите за временен заместник на Чичо Гошо. Предвид ситуацията, фаворит за поста е селекционерът на младежите Александър Димитров. Както е известно, да поемат националите се спрягат имената на Илиан Илиев, Петър Хубчев и Златомир Загорчич. Никой от тях обаче няма да се съгласи да бъде временен вариант за поста. От своя страна Димитров отлично познава качествата на младите играчи, които са бъдещето на мъжкия тим на България.

Подобни статии