Цигуларят Веско Ешкенази със специално пожелание към всички сънародници: Да направим България по-приветлива

Няма нищо по-старо от вчерашен вестник, казват някои. Не мога да се съглася с това. Ролята на вестниците не е да се надпреварват със социалните мрежи и да препускат през събитията. Те трябва да имат по-задълбочен поглед върху нещата и да дават насоки. Затова днес и сега няма да цитирам експресни проучвания и да правя прогнози. Има хора, които си изкарват хляба с това. А и залозите никога не са ми били силна страна. Избрах да ви покажа усмихнатото лице на един човек, който вярва в бъдещето и зарежда всички край себе си с енергия.

Между репетициите за концертите с Плевенската филхармония със световноизвестния цигулар Веско Ешкенази, с когото имам честта да сме съученици, поговорихме за това, което предстои. Настанете се на първия ред и чуйте думите на един от най-позитивните хора, които познавам. Ето неговото пожелание към всички наши сънародници:

На България и нейната демокрацията, ѝ предстои да извърви още много дълъг път, докато политиката на страната започне наистина да служи на народа, а не обратното. 30 години, колкото и да са много за един човешки живот, представляват всъщност само детската възраст за една новородена демокрация, която трябва да премине през детските си болести. В този период се намираме все още ние, като общество.

Все още сме далеч от това, страната ни да има професионален политически елит, който да търси общ език даже с противниците си в името на постигане на обща цел-просперитета на страната ни и по-добрия начин на живот на хората.

Все още сме свидетели на боричкания и даже нецензурност между различните партии и политици, което не може да е част от професионалния език и поведение.

Иска ми се да има повече политици, които да излъчват доверие, висок дух, да са вдъхновители и да притежават високи културни ценности.

Пожелавам на всички сънародници да не престават да вярват в това, че всички ние заедно решаваме каква да е България, и че въпреки, че развитието на демократичния процес ни се струва бавно, сме длъжни да направим всичко възможно, за да може нашите деца и внуци да живеят в една по-приветлива България и да се гордеят с нас и с онова, което сме им оставили.

Подобни статии