Д-р Николай Болтаджиев: Очевидно се източва касата, в "Пирогов" виждаме само върха на айсберга

При „Пирогов“ виждаме върха на айсберга, защото проверката е открила нарушения при две пътеки, а има още 260. Това кометира пред БНР д-р Николай Болтаджиев. Той беше избран начело на Центъра за заразни и паразитни болести, който доскоро бе оглавяван от д-р Кацаров. Болтаджиев е сред подписалите се в протестно писмо в подкрепа на служебния министър Стойчо Кацаров.

"Очевидно се източва НЗОК. Очевидно от "Пирогов" са източени 1,2 млн. лева от нашите осигуровки. Очевидно това е престъпление, за което ще се произнесе прокуратурата. От друга страна това не са всички колеги от "Пирогов". От друга страна протестът е политически, защото и Бойко Борисов се намеси в него", коментира още д-р Болтаджиев. Той посочи че преди на две болници им е бил отнет лиценза за много по-дребни нарушения. В тази връзка според него на "Пирогов" трябва да се прекрати договорът.

"Пирогов" вече не е от болниците, които, ако не съществуват, ще пропадне здравеопазването“, коментира още Болтаджиев. Той добави, че държи да съществуват всички болници, за да имат пациентите право на избор, но това не оправдава точенето на касата.

Подобни статии