"Да, България" изключи "демократично" Методи Лалов от редиците си

Бившият съдия става независим общински съветник

Бившият съдия и общински съветник Методи Лалов, който преди изборите упрекна ръководството на "Да, България", че допуска хора като Антоанета Цонева и Ивайло Мирчев да дерибействат, следизборно беше изкхвърлен от претендиращата за демократичност партия. Ето неговата реакция:

Току-що получих решение на нелегитимната Национална контролна комисия на "Да, България", че съм изключен от партията.
Настоящото ръководство на "Да, България" потвърди думите ми, че превръща партията в търговско дружество и е готово да се разправи с всеки, който не одобрява клиентелистки практики (първи алармирах за такива в СОАПИ, СОПФ и ОГФМСП).
С това ръководството изпревари планираното от мен напускане на партията след Националната конференция на 29.01.2022 г. и ме лиши от възможността да говоря за проблемите на партията на тази конференция.
Обзалагам се, че единствен кандидат за лидер на "Да, България" ще бъде подалият формално оставка Христо Иванов, а повечето кандидати за членове на Изпълнителния съвет ще са хора около Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева.
Независимо от всичко не съжалявам, че напуснах съдебната система, за да се присъединя към "Да, България" на Кристиан Таков и Мануела Малеева. Това обаче отдавна не е същата партия. Виждам го не само аз, а и напускащите и симпатизантите, които избраха да дадат гласа си за друга партия на последните избори.
Ще продължа дейността си в СОС като независим общински съветник, защото моят ангажимент е преди всичко към избирателите.

Подобни статии