Daimler продава част от центровете на Mercedes за 1 млрд. евро

Снимка: pixabay.com

Германският автомобилен производител Daimler AG планира значително да намали броя на своите шоуруми и сервизни центрове в Европа в сделка, която може да достигне до 1 милиард евро, съобщава Handelsblatt, позовавайки се на индустриални източници, запознати с темата.

Концернът ще продаде около 25 шоурума и сервизни пунктове във Великобритания, Испания и Белгия с около 2800 служители.  Този ход е част от плана на главния изпълнителен директор на Daimler Ола Калениус за увеличаване на паричните резерви и намаляване на постоянните разходи, посочва германското печатно издание.

В края на април концернът постави 18 500 служители на Mercedes-Benz на непълно работно време в Германия заради недостига на полупроводници, като мерките засегнаха предимно заводите на Daimler на родния пазар.

Малко след това компанията повиши целта си за възвращаемостта на Mercedes-Ben, позовавайки се на бързото възстановяване на китайския автомобилен пазар. Най-големият производител на луксозни автомобили в света заяви, че оперативната възвращаемост на звеното може да достигне 10-12% през тази година. Това е повече от предишната цел от 8-10%.

Подобни статии