Даниела Везиева: Преходът към кръгова икономика започва с изграждане на индустриални паркове и зони

Снимка: БГНЕС Даниела Везиева

415 милиона лева по мярка от Плана за възстановяване и устойчивост ще бъдат използвани за изграждането на индустриални паркове и зони. Това съобщи министърът на икономиката Даниела Везиева. Целта е така да започне и преходът към кръговата икономика.

Идеята на министерството е чрез тази мярка индустриалните паркове да се превърнат в цялостно завършени места за инвестиции, които да привличат с готова довеждаща техническа и социална инфраструктура, заяви Везиева: 

"Идеята ни е, създавайки тези индустриални паркове, те да станат наистина мястото, в което инвеститорът влиза и не бива да знае колко са таксите за ВиК, колко са таксите за присъединяване. Всичко това да бъде ангажимент на управляващия индустриалния парк". 

Целта на мерките през Плана за възстановяване е да се намали дисбаланса в регионалното развитие на страната, посочи още министър Везиева. 

Изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев съобщи, че парите, посочени в Плана за възстановяване, трябва да бъдат реализирани на пазарен принцип. 

Подобни статии