Дарителска кампания "Подай ръка" инициира ученическият парламент в Търговище

Снимка: targovishtebg.com

Дарителска кампания "Подай ръка" инициира Търговищки ученически парламент. Поводът е 17 февруари - Ден на спонтанните актове на доброта, съобщиха от Центъра за подкрепа и личностно развитие - Обединен детски комплекс в областния град.

Благотворителната акция има за цел набиране на средства за подпомагане на хора в затруднено финансово положение. Кампанията, организирана от младите хора, включва няколко инициативи.

Първата от тях е насрочена за събота, 13 февруари, когато ще се проведе благотворителен базар на мартеници. Червено-белите символи на пролетта са изработени от ученици. Базарът ще бъде разположен пред сградата на Обединения детски комплекс на площад "Стоян Мавродиев" , пред читалище "Напредък".

Едновременно с това кутии за дарения са поставени в училища, институции и хранителни магазини. Със събраните средства ще бъдат закупени ваучери за продукти от първа необходимост за най-нуждаещите се търговищенци.

Организаторите се надяват инициативата им да срещне разбиране и подкрепа от повече хора. Те напомнят, че понякога с малки жестове може да се направи голямо добро.

Подобни статии