Деца от цялата страна рисуваха как си представят бъдеща Европа за конкурс на плевенска фондация

Деца от цялата страна рисуваха как си представят бъдеща Европа за участието си в конкурс на фондация "Съвременна плевенска медия". Това съобщи Иванка Ватева от организаторите на творческото състезание.

Половината награди са присъдени за рисунки с плевенски адрес, уточни тя.
Проектът е реализиран по програма "Европа за гражданите" на Европейската комисия и се осъществява с партньори от Гърция, Испания и Полша.
От България са участвали масово малки художници от школа "Арт Попово" от Попово, с ръководител Искра Хаджииванова. С по две рисунки са се включили ученици от плевенското спортно училище "Георги Бенковски" и Профилираната гимназия за изучаване на чужди езици (ПГПЧЕ) - Плевен. Свои творби са представили от Държавната финансово-стопанска гимназия "Интелект" и Професионалната гимназия по туризъм "Алеко Константинов" - Плевен. Журито е оценило картини, изпратени и от София, Русе, Бургас, Благоевград.
В първа възрастова група първото място е присъдено на Петя Димитрова от Общински детски център за култура и изкуство в Русе. Отличени са също Селин Сюлейманова от Попово и Никола Данев от Плевен.
Във втора възрастова група първото място е определено за Кая Кръстева, а второто - за Мария Йорданова, и двете са ученички от ПГПЧЕ- Плевен. На трето място са класирани Благовеста Благоева от Симитли, Александра Маринова от Плевен, Ивона-Сияна Станева от Попово.
Всички участници получават грамоти, а наградените - и ваучери за закупуване на книги от голяма верига книжарници, каза още Иванка Ватева.

Подобни статии