Деца превръщат учителя си в Рамбо и цар Леонид

Хлапетата са сложили главата на Александър Апостолов на тялото на Джерард Бътлър

Ученици от Велико Търново превърнаха любимия си учител в спартанец, футболна и холивудска звезда. Тийнейджърите изненадаха преподавателя Александър Апостолов, като му подариха плакати с 11 фотоколажа, които го представят в различна, екзотична и доста любопитна светлина.

Върху един от плакатите педагогът е представен в ролята на спартанския цар Леонид, главен герой във филма „300. Възходът на една империя”, пресъздаващ историческата битка в прохода Термопилите между спартанския цар Леонид и персийския владетел Ксеркс. В ролята на Леонид във филма се превъплъщава актьорът Джерард Бътлър. На ученическия колаж върху тялото на Бътлър е поставена главата на учителя Апостолов, взета от снимка от сватбата му. Под заглавието на филма е написано: In the main role Sash Apostoloff. А над снимката на главния герой е поставен надписът This is PMG, „Това е ПМГ” - Природоматематическата гимназия „В. Друмев” във Велико Търново.
Второто актьорско превъплъщение на учителя Александър Апостолов е в класическия филм „47 ронина”, чието заглавие на ученическия колаж е променено на „47 класни”. Там преподавателят е представен в целия си ръст, облечен в стилен костюм, на фона на пурпурно кърваво небе и самурайски шлем. 
Сред останалите ученически колажи лицето на преподавателя Александър Апостолов е използвано и върху плакат от филма „Рамбо”, върху плакат на българския национален отбор по волейбол и известна футболна звезда. Накрая учениците провели вътрешно гласуване кой от 11-те колажа е най-добър.
Любопитното в случая е, че идеята за необичайните плакати колажи дава на учениците друг техен преподавател - по информационни и компютърни технологии, Георги Игнатов. В модула „Мултимедия” той ги провокирал да направят плакат на филм, като поставят в центъра на проекта свой любим учител. По-голямата част от двата класа, XI-в и XI-г, избрали това да е преподавателят им по физическо възпитание Александър Апостолов.
Самият учител споделя, че приема с усмивка колажите на своите ученици. „Аз винаги съм ги учил да бъдат постоянни в целите, които си поставят, да умеят да спортуват, но и да се шегуват. Животът днес стана много сложен и натоварен и, когато проявяваме хумор, по-лесно минаваме през трудностите. Що се отнася до ученическите колажи, аз силно съм впечатлен от въображението на моите ученици, от креативността им и смятам, че това ще им бъде полезно в живота им. Щастлив съм, че имат стимул да се учат и да творят. На мен самия най-много ми харесва колажът с плакат от филма „300”, където съм изобразен като спартанец”, споделя Александър Апостолов. Младият учител от пет години работи в Природоматематическата гимназия във Велико Търново, която самият той е завършил. Затова и когато му се отворила възможност да се върне в училището, но вече като част от неговия сплотен преподавателски колектив, той приел с желание.
Учителят по физическо възпитание смята, че приемствеността между поколенията е изключително важна и вдъхновен от усилията, които преди години неговите учители са полагали, за да обучат него и съучениците му, сега се опитва да полага същите усилия, за да даде най-доброто възпитание и обучение и на своите ученици. А самите ученици от ПМГ не крият любовта и уважението към своя преподавател. Те признават, че още от първия учебен час с него са го приели като доверен човек, част от своя приятелски младежки кръг, на когото спокойно могат да доверят своите проблеми и да потърсят съвет за тяхното разрешаване.

 

Подобни статии