Деца стават зоодетективи

Учат ги да наблюдават животни в дивата природа

Децата могат да научат много за животинския свят в зооучилището.

Лятно зооучилище ще разкрива тайните на животинския свят през юли. То е специално предназначено за деца, а участието в онлайн срещите ще е безплатно и без предварителна заявка, съобщават от столичния зоопарк. Програмата е подходяща за деца от 7 до 14 г.

Хлапетата слушат лекция на тема „Професията гледач на животни“. Част от любопитните теми са „Рекордите в животинския свят“, „Професия ветеринарен лекар“ и „Зоодетектив – следите на животните“. Освен това децата ще научат как да наблюдават и изследват животни в дивата природа и зоопарка. Участниците в лятното училище ще разберат какво е биоразнообразието и какви са заплахите за него и какво може да направи всеки един от нас в своето ежедневие. И тази година програмата на лятното зооучилище ще се проведе онлайн до 23 юли. То ще е достъпно за всички, които искат да се включат на платформата ZOOM. Ще бъдат проведени 10 онлайн срещи.

Дистанционното онлайн обучение ще се провежда от служителите на Екологичния научно-образователен център, които са магистри по екология и имат опит в презентирането и създаването на образователни програми в зоопарка. „Ще се включат и гледачи от зоопарка, ветеринарен лекар и наши сътрудници, които са участвали в провеждането на лятното зооучилище в предишни години“, уточниха от зоопарка. В презентациите ще бъдат включени и много видеоклипове и снимки, направени в зоопарка, и с високо качество и интересно съдържание.

Линковете към срещите, които ще се провеждат в ZOOM, ще бъдат публикувани като събития във фейсбук профила на Софийския зоопарк. В събитията ще бъдат публикувани и подробностите като час на начало на срещата, лектори и друга полезна информация.

Подобни статии