Деница Сачева: При служебно правителство площадите ще се напълнят с гладни и болни от коронавирус хора

Ако някой разбира политиката като писане във Фейсбук, аз не я разбирам така, заяви министърът на труда и социалната политика

Photo: БГНЕС При служебно правителство площадите ще се напълнят с гладни и болни от коронавирус хора, защото то няма да има механизми и права по които да работи, твърди Деница Сачева.

"Аз не правя нищо, което е различно от това, което мисля и говоря. В политиките на ГЕРБ няма нито едно нещо, от което аз да се срамувам. Не правя компромис с принципите и съвестта си. Ако някой разбира политиката като писане във Фейсбук, аз не я разбирам така.Това заяви министърът на труда и социалната политика Деница Сачева пред bTV.

При служебно правителство площадите ще се напълнят с гладни и болни от коронавирус хора, защото то няма да има механизми и права по които да работи, смята министърът.

"Откакто съм министър имаме приет закон за социалните услуги, в момента безработицата е около 8%. Мярката 60/40 е допринесла 5,4% от хората да не загубят работата си", добави социалният министър.

“Намесихме се в случая в Елин Пелин, когато видяхме видеото. Социални работници 2 години работят с това семейство, няколко пъти се намесва и съдът. Такива случаи има много в страната, в момента те са 38. И двете деца съдът е постановил да са при майката, последният път едното дете е останало при бащата, когато е трябвало да го върне при майката, но тя не се е появила. Децата са на сигурно място, ще се работи да се намери режим на съгласуваност за свиждане между двамата. Ако продължава тази ситуация, ще има ново съдебно решение дали децата да останат при бащата”, каза Сачева.

Подобни статии

 • Как се прави фейк журналистика: Няма нищо за Делян Пеевски? Ще си измислим!

  Как се прави фейк журналистика: Няма нищо за Делян Пеевски? Ще си измислим!

  „Аз за протестите в чужбина не знам....ще си измисля!“ Помните ли тази крилата изцепка на любителката на протести и подсъдими олигарси – журналистката от Божков TV, както стана известна bTV, Канна Рачева? Всъщност „ще си измисля“ не е просто лаф или изцепка, това е диагноза.

  69
 • Протестъри за мезе

  Протестъри за мезе

  Уж са “умни и красиви”, а все още не могат да разберат, че и този път ще бъдат излъгани. И неколцина мними лидери ще си осигурят пай от баницата, депутатски места и възможности за задкулисни договорки. А те очевидно са започнали, както се видя от видеото с неслучайно известния като Пинокио лидер на “Демократична България”.

  62