Дерменджиев остава, но с по-ниска заплата

Прекратиха Трета лига, бараж само на Югозапад

Photo: trafficnews.bg Георги Дерменджиев

Георги Дерменджиев остава селекционер на националния отбор, реши на свое заседание Изпълкома на БФС. Договорът на специалиста изтичаше на 23 април, но заради извънредната ситуация е удължен с шест месеца. Има и опция за още година и половина. По предложение на самия селекционер заплатата му е намалена с 30%. Той ще прибира по-малко пари до момента, в който първият ни тим поднови тренировки.

Нашите имат да изиграят един или два баража за Евро 2021. Първият е срещу Унгария в София. Бием ли в него, ще приемем победителя от срещата между Исландия и Румъния в решителен сблъсък за европейското. Все още обаче не е ясно кога ще се играят тези срещи. Дискутират се дати от септември до ноември.

Футболът в Трета лига у нас приключи. На Изпълкома беше взето решение мачовете да не се доиграят. Моментното класиране се счита за крайно, а изпадащи няма да има. Така в професионалния футбол следващия сезон ще играят Добруджа (лидер на Североизток), Янтра от Габрово (Северозапад) и Созопол (Югоизток). Решаваща битка за Втора лига ще има само на Югозапад, тъй като там разликата между първия Миньор (Перник) и втория Септември (Симитли) е едва една точка.

Първа и втора лига пък ще завършат, но към момента все още не е ясно кога ще бъдат подновени. Решено беше конгресът на БФС, който трябваше да се проведе на 7 юни, също да бъде отложен за по-късно. „Все още държа, че няма да бъда кандидат за президент“, коментира вицепрезидентът на централата Атанас Фурнаджиев.

БФС пък ще протегне ръка на закъсалите заради пандемията от коронавирус клубове, съобщи Емил Костадинов. „Ще помогнем на клубовете за някои неща. Те имат проблем, а ние като футболен съюз ще опитаме да съдействаме. До края на другата седмица ще знаете как“, каза бронзовият медалист от САЩ'94. “Пет проблемни клуба има във Втора лига - Поморие, Ботев (Гълъбово), Спартак (Варна), Спартак (Плевен) и Верея“, уточни още Коща.

Той разкри също така, че изискванията за лиценз за следващия сезон също ще бъдат съобразени с тежката ситуация и ще бъдат такива, които клубовете ще могат да покрият по-лесно.

Преди заседанието пък временният президент на БФС Михаил Касабов награди с грамоти и почетни златни значки Марин Маринов, Димитър Костов, Стефан Ботев, Димитър Танев, ген. Васил Василев и Атанас Фурнаджиев по повод юбилейните им годишнини и цялостния им принос за развитието на българския футбол.

Подобни статии