Десислава Атанасова: Новите варвари в това НС стигнаха дъното

Снимка: Фейсбук

Това, което се случи в Народното събрание днес е поредното дъно, което достигнаха новите варвари. Това коментира шефката на ПГ на ГЕРБ - СДС Десислава Атанасова, докато зад нея стоеше цялата група на формацията. Малко преди това те излязоха от пленарна зала заради отказа на депутатите да включат Младен Маринов като член на комисията за полицейското насилие. Отказът бе мотивиран с факта, че като вътрешен министър по време на протестите той страна по случая и така е в конфликт на интереси - трябва да разследва сам себе си.

В кулоарите на НС се изправиха всички 63 депутати от ГЕРБ, за да защитят Маринов.

Атанасова поясни, че за тях за гласували над 600 000 души и по силата на конституцията те представляват не само своите избиратели, а българския народ. Тя определи отказа Маринов да бъде включен в комисията като недопустимо. Поясним, че всеки депутат може да бъде избиран в която и да е комисия. Досега обаче никога не се е случвало, каквито и противоречия да е имало, да се погазва волята на дадена парламентарна група. Томислав Дончев поясни, че не става дума за ограничаване на политически, а за граждански права и зачертване на един човек и го сравни в болшевизъм.

Подобни статии

 • Богдан Кирилов опроверга Борисов: В България не се слагат ваксини с изтекъл срок на годност

  Богдан Кирилов опроверга Борисов: В България не се слагат ваксини с изтекъл срок на годност

  Всички ваксини, които се поставят в България са в срок на годност. Ваксините с изтекъл срок на годност са бракувани и предстои в следващите месеци да бъдат унищожени. Хората не бива да бъдат притеснени, заяви пред бТВ изпълнителният директор на Агенцията по лекарствата Богдан Кирилов. Така и той опроверга изказване на Бойко Борисов пред симпатизанти, че на хората се слагат ваксини с изтекъл срок на годност.

  70
 • Премиерът Стефан Янев разговаря с вицепрезидента на Виетнам

  Премиерът Стефан Янев разговаря с вицепрезидента на Виетнам

  Двустранните отношения между България и Виетнам се развиват възходящо и е налице потенциал за тяхното задълбочаване. И за двете страни ще бъде от полза да търсим възможности за разширяване на зоните от традиционен интерес за икономическо сътрудничество. Това е заявил министър-председателят Стефан Янев по време на срещата му с вицепрезидента на Социалистическа република Виетнам Во Тхи Ан Суан, съобщиха от пресцентъра на служебния кабинет.

  66