Девата дърпа конците и гледа сеира

Девата дърпа конците и гледа сеир как другите ще се правят или провалят, и то благодарение на  планетата си покровител Меркурий.

Тази планета я дарява с гъвкав ум. Девите имат потребност от ред и най-добре я удовлетворяват, като намират място на всеки предмет, мисъл или чувство. Родени са да създават методи и структури. Не държат на всяка цена да са номер едно, достатъчно им е само да дърпат конците иззад кулисите. Падат си по тайните и чистотата – духовна и физическа.

Борба

Независимо че минават за тихи и кротки, в някои случаи може да избухнат по съвсем незначителен повод, за някоя дреболия, която стотици други хора биха отминали незабелязано. Не са от хората, които ще оставят делата си на произвола на съдбата.

Готови са да се борят за каузата си. Надарени са с фантазия, която им помага да се справят в трудния делник. Работата, с която се захванат, извършват с любов и себеотдаване. С постоянство и търпение успявате да се справят с трудностите и проблемите, но не обичат да рискуват, залагат на сигурността. Не са им чужди дълбоките чувства, но предпочитат да не им дават външен израз. 

Любов

В любовните взаимоотношения се стремят да бъдат честни, лоялни, внимават да не дават поводи за ревност и очакват емоционална топлота и преданост.

Положителните им качества са: аналитичност, сдържаност, представителност, взискателност, преданост, чистота, непорочност, скромност.

Отрицателните са: придирчивост, тревожност, притеснителност, алчност, догматичност, нервност, превзетост, свръхвзискателност, критичност.

По астрологична дефиниция представителите на зодия Дева не се отличават със стабилно здраве - напротив - често боледуват. Един от житейските уроци, които трябва да усвоят, е да ценят здравето си и да се научат да го поддържат винаги в добра форма.

Склонни са към апатия, безпокойство и песимизъм. Имат лабилна нервна система, често са напрегнати, не могат да се отпуснат.

Според Девите доброто материално състояние се постига не толкова с добри приходи, колкото с пестеливост и икономии. Девите могат да похарчат много повече за чужди или полупознати хора, за да не ги помислят за скръндзи, отколкото за себе си и семейството си.

Ще ви трябва много време, за да разберете истинското мнение на Девата за вас. Може да ви обсипва с мили думи, а връзката ви да продължи не повече от седмица, от друга страна може да не ви направи нито един комплимент, а да се окажете влюбени до уши. 

Мъже

Пред мъжете Деви трябва да говорите колкото е възможно по-малко и да се усмихвате колкото може повече. Повечето Деви са толкова самовлюбени, че ако, не дай Боже, ги прекъснете по време на разговор, е възможно да ви намразят до края на живота си.

Мъжът Дева може да излива монолози с часове, но не го оставяйте да прави това – намерете начин да си тръгнете, в противен случай много скоро ще се разочаровате от него. С Девата можете да живеете дълго и щастливо само ако още в самото начало изясните статута на взаимоотношенията си и си оставите свой собствен свят, в който да не го/я допускате. Те не обичат проявите на прекалена загриженост, нито прекалените глезотии.

В ранна младост предпочитат Телец и Козирог, връзките им са случайни, чувствени, стабилни, но в същото време и кратки. В средната си възраст Девите обикновено са се реализирали професионално, не са така съсредоточени в ежедневните си задачи и имат добра съвместимост със Скорпион и Лъв – те оценяват интелектуалността на Девата. В зряла възраст Девата намира много добър съвпад със Стрелеца, който е чувствен и добродетелен идеалист.

За да съблазните Дева, използвайте класическия сценарий – вечеря на свещи с бутилка изискано вино. В секса, както и навсякъде другаде, Девата предпочита предварително да знае правилата – какво ви харесва, какво не ви харесва и до къде може да се стига с експериментите. За да продължи връзката ви по-дълго, е добре непрекъснато да го/я хвалите колко добър/а любовник е. Девите не винаги успяват да почувстват партньорите си и на моменти затварят очи и сами изживяват екстаза си. 

Жена

Жената Дева в леглото няма илюзии за секса или за невероятни желания. За нея това са напълно естествени неща. Не обича мъжете тип "бързи завоеватели". Предпочита този, който има достатъчна самодисциплина и е способен да чака, докато връзката логично не стигне до неизбежните сексуални взаимоотношения.

Разбира се, тя не разпределя всичко толкова стриктно. По-скоро ще ви каже, че е важен и романът, и този, който търси само физическа близост, но не разбира и не цени истинското значение на заниманията с любов. Тя гледа на процеса на ухажване не като на етап, който трябва да се премине колкото може по-бързо, а като на грациозна, очарователна увертюра към симфоничната кулминация. С удоволствие ще лежи в постелята, но не се готви по този повод да слуша сантиментални рапсодии.

Дръжте се естествено, тя сама ще установи необходимите граници. В техните предели тя е способна на много. В състояние е да превърне една целувка в нещо подобно на полов акт по еротичност.

Мъжът Дева в леглото не залъгва момичетата. Ако тя се постарае да си спомни как е започнало всичко, ще разбере, че сама е предложила среща. Той е прекалено плах. Двамата са се запознали само защото някой ги е представил един на друг или са били колеги. Най-добре да бъдете точни на срещата и да не закъснявате, а и по-нататък да се придържате към това правило – пунктуалността е крайно важна. Освен на нея той се възхищава и на тактичността, самообладанието, добрите маниери и способността да се говори на най-различни теми. Той предпочита сам да избере мястото на срещата и ще се представи прекрасно.

Знае как да възбуди една жена и да провокира еротична реакция. Методите му са по-скоро естетични, отколкото чувствени. Но ако нещо се провали, ще обвинява обстоятелствата, а не себе си.

Тревоги

Девите се гордеят с добрия си вкус. Не позволявайте безпокойствата на Девата да завладеят и вас. Родените под този знак вечно се тревожат за нещо. Безполезно е да ги убеждавате, че опасенията им няма да се оправдаят. Те ще продължават да се безпокоят – така се защитават от възможни неприятности.

И мъжете, и жените, родени под този знак, ценят полезните и практичните подаръци. Те често си имат хоби и непременно се вълнуват от някакви въпроси. Девите рядко извършват някакви постъпки под влияние на моментното настроение – във всеки случай се стараят да го избягват. Планират внимателно всичко и обмислят предварително ходовете си. Прекрасно се подготвят за важни събития.

 

Определения 

Земята е стихията на зодиакалния знак Дева, Земята е и планетата покровител заедно с Меркурий. Дева образува тригон с Телец и Козирог. Практичността сякаш е най-характерното качество и за трите зодии, а за Девата тя преминава и в почти истерична грижа за утрешния ден. Всяко действие – грешно или правилно, при този земен знак е продиктувано с умисъл какви ще бъдат последствията.

Девиз: Аз анализирам

Стихия – Земя, образува тригон с Телец и Козирог

Качество – Подвижен

Скъпоценни камъни - ахат, нефрит, малахит, жълт сапфир, яспис, хелиотроп, тигрово око, цитрон

Метал – Живак

Цветове – Жълт, златен, бял, сив, кафяв

Планета управител - Меркурий

Планети на екзалтация – (отново) Меркурий и Плутон

Планета на изгнание – Юпитер и Нептун

Планета на падение - Венера

Ден – петък

Числа – 3, 5, 6

 

Полюси

Положителните зодиакални качества на Девата са: аналитичност, сдържаност, представителност, взискателност, преданост, чистота, непорочност, скромност.

Отрицателните са: придирчивост, тревожност, притеснителност, алчност (особено за мъжете в този знак), догматичност, нервност, превзетост, свръхвзискателност, критичност.

Още по темата: зодии

Подобни статии