Дим да го няма австралийското овчарче

Имало едно време едно овчарче. Но то не било българче, а австралийче. Пасяло си кенгурата в родната страна, но му било много скучно. За разнообразие един ден си купило билет и пристигнало в далечна страна, наречена България.

Там за по-голямо разнообразие го ударило не просто на хулиганство, но убило местно момче и ранило друго. И на всичко отгоре започнало силно да вика: Не съм аз, не съм аз! В началото никой не му повярвал, а съдът го осъдил заради безспорни доказателства срещу него.

В затвора австралийчето попаднало на хора и се научило да лъже още повече. Дори станало борец за защита правата на затворниците в чуждата държава. То всъщност отначало искало да го върнат в затвор в родината му, но като не станало, тръгнало да „воюва“ и на чуждото място. Не че някой повярвал в добрите му намерения, но някои хора с власт го припознали като истински борец. И накрая, този борец дори бил предсрочно освободен от затвора, нищо че според администрацията там не се е поправил съвсем. А възмъжалото вече австралийче се заклело, че остава в чуждата държава, за да продължи борбата си. Да, ама пак излъгало. Само изчакало да отпадне забраната му да напуска страната, и дим да го няма.

Такъв е краят на тази тъжна приказка, в която дори няма платена кръвнина.

Подобни статии