Дядо уби съперник в старчески дом

Пенсионер погуби свой съперник за сърцето на дама от старчески дом. Жертвата е на 64 години и заедно с извършителя и пенсионерката са обитатели на дом „Свети Георги“ край Варна.

Сигналът за инцидента с починалия мъж бил подаден вчера сутринта от управителката. При извършения на място оглед криминалистите открили по тялото на мъжа травматични увреждания. Заподозрян за престъплението е друг, 79-годишен обитател на дома. По информация от персонала той не си спомнял нищо за случилото се. Според източници от разследването двамата възрастни мъже били с психически проблеми - биполярно разстройство и деменция. Конфликтът помежду им възникнал заради взаимоотношения с жена от същия дом. В момента заподозреният в убийството е настанен в специализирана психиатрична болница във Варна.
Десетина дни по-рано в същия Дом за възрастни хора, в малките часове на 11 юли избухна пожар в стаята на Стамен Стаматов, роден през 1932 година. По информация на санитарката мъжът не бил в добро психическо състояние и често буйствал.

Подобни статии