Дясната ръка на Митьо Очите нарязан на парчета и натъпкан в бидони

Станимир Рагевски пренасял нарязания труп в чували и бидони

Строителният бос Станимир Рагевски е застрелял 28-годишния Юмер Мехмед от групата на Митьо Очите. Престъплението е извършено на 4 август, когато Юмер изчезва безследно след среща със Станимир. От прокуратурата в Бургас разкриха подробности за зверското престъпление.

Юмер е застрелян с един куршум в главата в един от апартаментите на Рагевски. След това в продължение на няколко дни той е разфасофал трупа, натъпкал е останките му в няколко чувала и ги пренесъл с пластмасови бидони в безлюдна местност край Бургас. Заровил ги в тресавище между кв. Долно Езерово и с. Братово близо до базата на Деспред. Нарязаното тяло на Юмер е открито късно вечерта в сряда. Как разследващите са стигнали до накълцания труп и са разплели зловещия случай, от прокуратурата не оповестиха. В късния следобед в сряда срещу Рагевски бе повдигнато обвинение само за отвличане, но часове по-късно то е изменено в извършване на умишлено убийство по чл. 115 от НК. Засега бизнесменът е единственият обвиняем, а на този етап няма други заподозрени съучастници, категорични са от държавното обвинение. 

"От доказателствата, които сме събрали до настоящия момент, е установено безспорно, че Юмер Мехмед е убит от Станимир Рагевски чрез огнестрелен изстрел. Извършено е на 4 август, като няколко дни след това обвиняемият е съумял да направи опит да укрие трупните останки чрез разчленяване", заяви наблюдаващият прокурор Десислава Трифонова. Тя допълни, че разследването продължава да се води с изключително интензивни темпове.

"Към настоящия момент не са налице доказателства за съизвършител в убийството. Нямаме доказателства за това, че друг човек е съдействал, помагал, подбуждал или склонявал Рагевски към извършване на убийството. Имаме един обвиняем поради тази причина, ако беше обратното, щяхме да имаме двама", каза прокурор Трифонова. От прокуратурата отрекоха на този етап да има втори задържан или заподозрян, каквато информация се появи в няколко електронни медии. 

Окръжният прокурор Георги Чинев допълни: "Искам да подчертая, че информацията, която даваме, се базира на наличните към настоящия момент доказателства. Изводът, че Рагевски е нямал съучастник под различна форма като съизвършител, подбудител или помагач,  правим на база на наличните към момента доказателства. Но трябва да се отчете обстоятелството, че разследването е в началния си етап и всяка динамика по хода на процеса, разбирана като допълване на доказателствения материал с нови доказателствени източници, могат да мотивират извод, различен от този." 

От държавното обвинение заявиха, че за мотива за убийството е рано да се даде категорично становище и в момента усилията на разследването са насочени именно в тази посока. 

Запознати със случая смятат, че богаташът Станимир Рагевски е примамил Юмер в един от многобройните си апартаменти. Жилището било необитаемо и строителният бос повикал Юмер с примамливо предложение да му направи основен ремонт. Когато 28-годишният Юмер пристигнал, бил застрелян в главата, а след това дни наред разфасован и изнасян в чували и бидони. 

Убиец и жертва били в тясна връзка повече от десет години. Юмер работел още през 2010 г. за Рагевски, когато той държал култовия бар "Селена" на бургаския плаж. Именно тогава атрактивното заведение пламна мистериозно и се заговори, че собственикът сам си е поръчал палежа, за да вземе тлъста застраховка. 
Имената на Рагевски и Юмер се оказват преплетени и в един от най-шумните процеси в спецсъда, в който Юмер е обвиняем, а Рагевски свидетел. Обвинението срещу него е за палеж на няколко катафалки и помещение, собственост на погребални агенции в Бургас. По делото е имало данни, че именно Рагевски е поръчал огнените атентати, но разследващите не успяват да съберат доказателства за това и Рагевски остава като свидетел. Именно по това дело, което все още е висящо, Юмер е лежал почти година в ареста и е бил освободен през декември. "Не е изключено, след като е излязъл на свобода, Юмер да си е поискал "обезщетение" от Рагевски за излежаните месеци и така да се е стигнало до жестокото убийство", коментираха запознати със случая. 

Отново по неофициална информация Рагевски е замесен и в мистериозното изчезване на брокерката Теодора Бахлова, която е в неизвестност от октомври м.г. От прокуратурата и МВР обаче съобщиха, че към момента няма никакви доказателства, че има връзка между убийството на Юмер и изчезването на брокерката Теодора Бахлова през октомври 2020 г., макар че е установено, че тя е била близка приятелка и бизнес партньор на Станимир Рагевски. Установено е още, че той е и последният човек, с когото тя се е срещнала. 

„Доказателства за връзка с изчезването на Бахлова няма по това досъдебно производство (за Юмер Мехмед, б. р.), но се работи и в тази посока. Това също се уточнява. При наличие на доказателства ще има и реакция от страна на прокуратурата. В момента такава връзка не е установена“, каза окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

От държавното обвинение са категорични, че са събрани достатъчно доказателства срещу Рагевски, че е извършил предумишлено убийството на Юмер Мехмед. За това престъпление го очакват от 10 до 20 години затвор. 

Името на Рагевски не е попадало във фокуса на медиите никога. За съществуването на този извънредно заможен човек се разбра едва след изчезването на Юмер. Оказа се, че той е много богат. Собственик е на повече от 10 търговски дружества, в повечето от които е сам. Притежава заведения, атрактивни парцели по морето, огромен брой недвижими имоти, в това число много апартаменти и цели жилищни кооперации. 

Малцина помнят първата тъмна страница от миналото на Рагевски. В началото на 90-те години той е осъден и лежи в затвора за кражба. По онова време той работел с офицерски чин в авиобазата в Равнец като част от наземния персонал. Вече никой не помни на каква чиновническа длъжност е бил назначен, но всичките му бивши колеги много добре помнят как откраднал заплатите на цялото поделение.

Подобни статии

 • Двама изнасилвачи във Велинград остават зад решетките, пребили с кол и умъртвили 42-годишен мъж

  Двама изнасилвачи във Велинград остават зад решетките, пребили с кол и умъртвили 42-годишен мъж

  Районният съд във Велинград остави в ареста двамата братя, изнасилили и причинили смъртта на 42-годишен мъж от курортния град. Така 22-годишният И.К. и неговият непълнолетен брат И.К., на 17 г., ще бъдат зад решетките.

  108
 • Апаши разбиват коли в София, крадат части, акумулатори и регистрационни номера

  Апаши разбиват коли в София, крадат части, акумулатори и регистрационни номера

  За зачестили кражби на регистрационни номера и части на автомобили, сигнализираха жители на столичния кв. „Захарна фабрика”. Потърпевши се оплакват, че колите им осъмвали с изтръгнати лайсни и решетки за броня, без акумулатори и катализатори. Апашите разбивали и странични стъкла, за да отмъкнат навигационни системи, предаде Нова тв.

  61
 • Джипът на Влади Горанов бил регистриран, преди да е произведен

  Джипът на Влади Горанов бил регистриран, преди да е произведен

  Случаят с джипа, с който в края на миналата година бившият финансов министър Владислав Горанов опита да напусне страната, съвсем не е така прост, както се опитаха да го изкарат. Колата е издирвана от Интерпол по искане на Русия и съвсем не е нова, както твърдеше той. По случая разследването в ГДНП е вече няколко тома - има установени странни факти. Засега данните показват, че колата е произведена август 2018, а регистрацията ѝ е от 1 януари 2018 г. Това заяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков пред журналисти след края на вътрешната комисия в парламента.

  154