"Дяволското гърло" влезе в класация на Daily Mailза за най-добри тв предложения

Една от най-успешните продукции родно производство - „Дяволското гърло“, продължава да трупа успехи зад граница. Британският вестник Daily Mail препоръча на читателите си да гледат хитовата кримка с участието на актьорите Владо Карамазов и Теодора Духовникова.

„От „Жестоко лято“ с Киара Орелия до българската криминална драма „Дяволското гърло“, вижте най-добрите телевизионни предложения за седмицата“, гласи заглавието на публикацията. От изданието описват сериала като „интересно странен“. В класацията на Daily Mail място намират още заглавия като „Нощта на кралете“, „Хемингуей“, „Вал“, „Г-н Корман“ и дори новото кулинарно шоу на хотелиерската наследница Парис Хилтън.
„Дяволското гърло“ се разпространява във Великобритания като част от най-престижната онлайн платформа за неанглоезично телевизионно кино в света – Walter Presents. Достъп до сериала имат и телеманиаците в САЩ, Канада, Австралия и други.

Заснетият почти изцяло в Родопите от екипа на „Дриим тийм“ за Нова телевизия проект върви и в Полша, Унгария, Румъния, Молдова, Чехия и Словакия чрез канала на Sony Pictures Television Ent. - AXN.
Припомняме, че сюжетът се върти около служителка на ДАНС (Духовникова) и амбициозен местен следовател от Смолян (Карамазов), които разследват убийството на пенсиониран полицай. Уликите постепенно ги насочват към ужасяваща тайна за престъпление, което ще преобърне разследването и личната им съдба. В “Дяволското гърло“ има мистика и тежки престъпления, но се засягат и значими социални теми като предателство, приятелство и любов, бежанския въпрос, съжителството на различни етноси.
Актьорският състав включва още Христо Петков, Валери Йорданов, Стоян Радев, Васил Банов и Лидия Инджова. Режисьори са Павел Веснаков и Димитър Димитров. Премиерата в родния ефир се състоя през 2019 г. и закова близо 1 200 000 зрители пред малкия екран още с първи епизод, а въпросът „Кой е убиецът“ се превърна в тема №1 за разговори в социалните мрежи.
Междувременно феновете тръпнат в очакване на втори сезон.

Подобни статии