Дяволът в банята

Къщи попиват събития и усещания и ги възпроизвеждат след време, за ужас на новите обитатели. Страховит образ лъсва върху плочка на стената, докато домакинята си взима душ. На килима в гостната изниква петно, от тавана валят червеникави капки

Ласло Чрефко показва необикновения „гост” в дома си.

Съществуват стотици странни домове, които понякога се държат почти като одушевени същества. За времето на своя „живот” те буквално попиват определени събития, усещания и модели на поведение на хората, които са живели в тях. А след време започват да възпроизвеждат всичко това, за ужас на новите обитатели.

За семейство Чрефко шокът настъпва през септември 2010 г. Ласло и Андреа си купили къща в престижен район в Будапеща и започнали да я ремонтират усилено. Подменили изцяло фаянса в банята. Поставили нова мивка, батерия. Една вечер, когато Андреа си вземала душ, забелязала нещо, което я накарало да изскочи с ужасени крясъци от банята чисто гола. Ласло отначало не проумявал какво се е случило. Той решил, че съпругата му има халюцинации, когато го уведомила, че е видяла с очите си Дявола. Как ли пък не, помислил си той. И отишъл да се увери лично.
Действително, върху една от плочките в банята се било показало изображение, което изглеждало толкова страшно, че спокойно би могло да мине за лика на Дявола. „Гледаше ме свирепо, а ъгълчетата на устните му се мърдаха”, разказва пред унгарските медии 47-годишната Андреа. А 52-годишният Ласло добавя: „Пробвахме да изчистим петното с най-различни препарати, но то не изчезваше. Убедени сме, че го нямаше, когато отремонтирахме банята. Появи се изневиделица”.
Двамата се стреснали още повече, когато повикали човек да подмени страховитата плочка. Тя буквално била сраснала със стената и не искала да се отдели. Освен това в банята било необичайно студено. Температурата се различавала рязко от тази в другите стаи. „Усещането беше вледеняващо. От крайчеца на вратата сякаш излизаше пара. Не можехме да стоим вътре повече от няколко минути”, разказват ужасените домакини. Накрая решили, че е най-добре да се обърнат към екзорсист, който да прогони злото, вселило се в дома им. Ако ли не, били решени да стигнат докрай и да зазидат вратата на дяволското помещение.
Както традиционно показват сценариите във филмите с подобна тематика, такива случаи не са рядкост. Правилото е, че във въпросния дом, където се е вселило злото, или е имало убийство, или сградата е вдигната върху старо гробище.
Съпрузите Франк и Дженифър Хау си купили солидна къща в околностите на Скотсдейл, Аризона, с надеждата да живеят дълго и щастливо там. Но съдбата била решила друго.
Две седмици след нанасянето им се случил първият инцидент. 28-годишният Франк Хау чул от кухнята шум на течаща вода. Решил, че са забравили да завъртят кранчето. Но докато преминавал през гостната, видял на килима петно, което по цвят наподобявало на засъхнала кръв. От този момент натам това се превърнало в кошмар. Загадъчните петна се появявали по пода, стените. А една нощ, докато спели, съпрузите установили, че от тавана върху тях падат червеникави капки. Тогава те се обърнали за помощ към полицията. Оттам взели образци за анализ и констатирали: да, това е истинска кръв!
Нещата се задълбочили още повече, тъй като семейство Хау от жалбоподатели се превърнали в заподозрени. Те едва не се озовали зад решетките като извършители на убийство. Но следствието стигнало до задънена улица и поради липса на труп, в крайна сметка било преустановено.
А междувременно събитията в дяволската къща имали развитие. В едно горещо августовско утро, когато майката на Франк – 50-годишната Елизабет – и нейният внук Джоузеф си стояли в кухнята, внезапно детето надало радостен вик. Но това, което го било възхитило, хвърлило в потрес жената. На една от плочките, покриващи пода, се било появило мрачно мъжко лице. Опитали се да го изтрият, но то така и не изчезвало. Напротив, домакините установили, че очите на мъжа на техния под се разширяват, а чертите на лицето му придобиват вид на агония.
Тогава Франк решил да се заеме сам с необичайното явление, хванал длетото и махнал дяволската плочка. Но след седмица лицето се появило отново върху друга плочка.
Тогава собствениците на къщата решили, че работата няма да мине с половинчати мерки. Разбили циментовата плоча и изровили земята надолу. На дълбчина два метра попаднали на човешки останки. Експертите се произнесли, че това са индианци, погребани там поне преди няколко столетия. За да не събарят изцяло основите на сградата, Франк Хау потърсил парапсихолог. Той поставил в стаите записваща апаратура. Направените записи открили в дома недоловими за човешкото ухо гласове, които говорели на някакъв непознат език, по всяка вероятност стар индиански диалект. Но докато Хау се чудели какво още да предприемат, изображенията на пода внезапно изчезнали – точно толкова неочаквано, както и се били появили. Оттогава семейството заживяло наистина тих и спокоен живот.

Подобни статии