Джей Джей Редик става част от екипа на ESPN

Снимка: cbsistatic.com Джей Джей Редик ще направи своя телевизионен дебют на 3 ноември като студиен анализатор.

Джей Джей Редик става част от екипа на ESPN след края на 15-годишната си кариера в НБА. 37-годишният Редик обяви, че спира да играе през миналия месец. Той ще направи своя телевизионен дебют на 3 ноември като студиен анализатор.

"След 15 години в НБА, съм развълнуван, че ще мога по друг начин да покажа това, което съм научил на игрището - с мнения за играта, която обичам. Развълнуван съм, че намерих място в най-голямата платформа в спорта - ESPN Очаквам с нетърпение да започна кариерата си след баскетбола в тази невероятна организация", каза баскетболистът.
Той ще участва в студийни предавания, но и ще бъде коментатор на някои мачове.
37-годишният Редик прекара 15 години в Националната баскетболна асоциация. Той бе избран под номер 11 от Орландо Маджик в драфта през 2006 година и остана при "магьосниците" седем сезона. След това гардът премина през отборите на Милуоки Бъкс, Лос Анджелис Клипърс и Филаделфия 76ърс, преди да се озове в Ню Орлиънс Пеликанс през 2019 година. През пролетта на тази година той бе трансфериран в състава на Далас Маверикс.
Редик игра в плейофите на НБА във всеки един от първите си 13 сезона в НБА, но не записа нито един мач в елиминациите през последните два. В редовния сезон той има общо 940 мача (488 като титуляр) с показатели от 12.8 точки, 2 борби и 2 асистенции средно на мач.

Подобни статии