Джерард Бътлър снима три екшъна у нас

Джерард Бътлър с кучето Шушка, което осинови в София и взе със себе си в Америка.

Джерард Бътлър обяви, че смята да снима поне три екшъна у нас, като два от тях бяха отложени вече няколко пъти заради пандемията.

Според киносправочника "Интернет мууви дейта бейз" звездата планира още тази година да започне снимките на проекта „Кандахар“. Заради пандемията снимките на „Кандахар“ бяха отложени, сега се очаква да започнат на есен. И отново се планира да бъдат у нас. Знайно е, че в киноцентъра в Бояна има прекрасни условия за пресъздаването на визии от Близкия и Средния изток. Бътлър влиза в ролята на агент на ЦРУ, който има множество успехи, но сега животът му е заплашен, а с това и разкриването на опасни тайни. Той се е внедрил сред талибаните, но самоличността му е разкрита и по петите му са елитни бойци, опитващи се да го прихванат. Помага му само един преводач от местните, който се опитва да го измъкне сред пущинаците на Афганистан и да го прекара през границата с Пакистан. Ще има много екшън и престрелки. Сценарият се опира на разказите на Мичъл Лафорчън, който е бил агент в Афганистан. Режисьор е Рик Роман Воу, който е от най-успешните каскадьори на Холивуд, после се изяви като чудесен сценарист, а вече добре се справя и на режисьорския стол. Негов е „Код: Ангелът“, в който главната роля игра Бътлър и филмът бе сниман у нас. С Бътлър Рик прави и „Грийнленд“ за семейство, опитващо да оцелее по време на гигантски природен катаклизъм. Филмът бе заснет в щата Джорджия и се очаква премиерата му през август, у нас няма официално насрочена дата.

Джерард Бътлър обяви, че ще снима продължение и на екшъна „Бърлога на крадци“. Втората част трябва да носи пояснението „Пантера“. Очакванията са отново снимките да бъдат в Бояна. Джерард ще е пак в ролята на шерифа Големия Ник О'Брайън. Според изтекла информация за сценария, новите приключения ще стават из Европа. Очаква се и в продължението да се снимат отново 50 Сент, О'Ший Джаксън и Боб Дженингс. Гневната компания се пренася на нов адрес и готви нов удар. Режисьорът пак е същият – Крисчън Джъджгаст. Той вече е работил у нас по екшъна „Код: Лондон“, пак с Бътлър.

Третият филм, който Бътлър се очаква да направи у нас, е футуристичния екшън „След изпепеляването“. Действието се развива в далечното бъдеще, когато човечеството е почти избито след апокалипсис, предизвикан от масивно слънчево изригване. А група оцеляващи търсят древно съкровище, което може да ги спаси.

Джерард е особено привързан към София и страната ни. Неговият домашен любимец е бивш софийски помияр на име Шушка. Той я спаси от Витоша и сега си я води навсякъде със себе си. Бътлър многократно е споделял, че обича България. Пред чужди медии той сподели и историята на осиновеното от него софийско куче.

„Снимахме в подножието на планина (Витоша – бел.ред.), когато открихме това бездомно куче. Бяхме по средата на нищото, а тя беше гладна и толкова красива. Тогава си помислих "Какво ще правя? Просто да я оставя ли?", затова я хранихме цял ден, но после отново се зачудих какво ще се случи с нея, след като ѝ обърнем гръб. По тази причина я взех в Америка. Да, тя е тук, защото ми каза, че няма шанс да се прибера, ако тя не дойде с мен", разказа актьорът.

Подобни статии