Джоан Роулинг дари 1 млн. лири за бедни и бездомници

Дейвид Бекъм и Даниел Радклиф четат „Хари Потър“ за онлайн слушатели

Джоан Роулинг дарява 1 млн. лири за бездомници и жертви на домашно насилие по време на пандемията.

Авторката на "Хари Потър" Джоан Роулинг дари 1 милион британски лири в помощ на жертви на домашно насилие и бездомници по време на пандемията от коронавирус, предаде Ройтерс. Британската писателка каза, че парите ще бъдат разделени между благотворителните организации "Крайзис" и "Рефюдж". "Както винаги в криза от този тип бедните и най-уязвимите са най-тежко засегнати", написа тя в "Туитър".

Дарението е направено месец след като 54-годишната Роулинг - която е омъжена за лекар - каза, че се е възстановила след двуседмично заболяване, което подозира, че е било COVID-19.

Междувременно стана ясно, че футболната легенда Дейвид Бекъм и актьорът Даниел Радклиф се включват в четенето на книгата „Хари Потър и Философския камък“ за онлайн слушатели. Проектът #HarryPotterAtHome е на автора на сагата – писателката Джоан Роулинг. Всичките 17 глави ще бъдат изчетени в поредица от видео и аудиозаписи съобщават в Туитър от бранда на Роулинг Wizarding World.

Първи в четенето се включи актьорът Даниел Радклиф, изпълнил ролята на момчето магьосник в 8-те филма от сагата. Той озвучи първата глава от книгата, която вече е онлайн, съобщава Би Би Си. В проекта участват още писателят Стивън Фрай, актрисата Дакота Фанинг, носителят на „Оскар“ Еди Редмейн.

Видеа с озвучаване са качени в сайта на Роулинг, а самите записи са достъпни в Spotify. Според замисъла на авторите на инициативата материалите трябва да подпомогнат децата, родителите и учителите в периода на пандемия заради коронавируса. Ежеседмично до средата на лятото в Мрежата ще се качва по една глава, като различни знаменитости ще озвучават всяка от 17-те глави от първата книга на поредицата.

Подобни статии