Джони Деп срещу Холивуд

Сагата Холивуд срещу Джони Деп продължава цяла вечност. За неразбралите – Джони е с доста тежък развод със съпругата си Амбър, в резултат на който бе медийно „тричан“ зад Океана и върху карибския пират се изляха кофи с помия

Доскорошният любимец на Америка, който така елегантно се превъплъщава в съвършени комични, драматични и приказни роли, бе определен като насилник, женомразец, пияница, наркоман, хищник, най-противното човешко същество. Цели кино фестивали, културни и профсъюзни организации, медии, публични личности и яростни феминистки го бойкотираха, унижаваха, коментираха, съдеха в някакъв свой си, извратен „страшен съд“. Кажи речи всеки малко по-известен американец се превърна в една мелодраматична Опра и почна да бърника негнусливо из мръсните чорапи и семейните тайни на горкия актьор.

Американската мода долетя на бързите криле на глобализма и в Европа. След като стана ясно, че филмовият фестивал в Сан Себастиан възнамерява да даде награда на Деп, някакви анонимни (а може би и фиктивни) женски организации от Европа избълваха змии и гущери. „Това е обидно и носи пагубни послания“, изплакаха анонимните европейски жени.

Цялата тази истерия започва да разбива кариерата на талантливия артист. Някои печеливши продукции като „Фантастични животни“ вече го уволниха. Други пък изобщо не го поканиха.

И всичко това – заради един развод. С доказателства за насилие, които оставиха малко повече съмнения от онова дело на О Джей Симпсън. Има нещо твърде сбъркано в това да си навират носовете в семейното ложе на Джони Деп. Бившата му жена, вечната Амбър, я разбирам. Тя си има за задача да изтръска като брашнен чувал бившия и си е част от тактиката да плаче медийно. Всичките останали клакьори обаче май си нямат представа изобщо в кой отбор играят, ако изобщо статистите нещо „играят“.

Сагата май взе да се обръща, защото Джони Деп мълча, мълча, пък му писна. И вече можем да говорим, че Деп се е изправил срещу Холивуд, а не Холивуд срещу него.

Един от последните му филми „Минамата“ беше завоалирано бойкотиран. А актьорът потвърди тезата, че до липса на широко разпространение на продукцията в САЩ се стигна именно заради личните му проблеми.

“Холивуд да ме бойкотира? Един човек, един актьор в неприятна и объркана ситуация в последните години“, заяви Деп пред The Sunday Times.

Сценаристите на очернящата кампания срещу капитан Джак Спароу определено попресолиха манджата и подцениха ситуацията. Джони Деп си има своите фенове, а филмите му се харчат като топли мекици в неделна утрин. Преди и след съдебните заседания фенове скандираха името му.

„Холивуд със сигурност не е това, което беше. Студийната система, пандемониумът и хаосът на филмовите премиери на стрийминг. Прилича на мислене ала „независимо от всичко, ще си получа своето“. Хората осъзнават, че са също толкова заменими, колкото съм и аз. Някои дори повече. Огромните корпорации контролират тези неща. Като човек, който участва в създаването на кино – колко повече формули ни трябват от тези студиа? Имаме ли нужда от още снизходителност като публика? Мисля, че Холивуд гротескно подценява публиката“, заяви наскоро Джони Деп.

Вие преценете дали е прав.

 

Подобни статии

 • Бившият президент Плевнелиев захапа новия президент: бутал ни към казахските степи

  Бившият президент Плевнелиев захапа новия президент: бутал ни към казахските степи

  С действията си Румен Радев бута България на Изток към казахските степи.Това заяви днес бившият президент Росен Плевнелиев. „Когато през целия мандат Радев говори, че Крим е руски, това е съзнателна политика. Той се опитваше да омаловажи санкциите спрямо Русия. През целия си мандат той се движеше по опорните точки на руското външно министерство. Хора в неговия инициативен комитет са путинисти, много са бивши членове на ДС. Американците трябва да са наясно накъде ни бута Радев, който винаги е поставял под съмнение европейското единство спрямо Русия“, изброи бившият президент. 

  43
 • Д-р Цветеслава Гълъбова: Откритите преговори за кабинет не са цирк, а крачка в правилна посока

  Д-р Цветеслава Гълъбова: Откритите преговори за кабинет не са цирк, а крачка в правилна посока

  Откритите преговори за кабинет не са нито цирк, нито театър, крачка в правилната посока. Това коментира пред Дарик радио директорът на Държавната психиатрична болница „Свети Иван Рилски“ и член на Инициативния комитет на президента Радев д-р Цветеслава Гълъбова.

  89
 • Илиян Василев: Дискусията между партиите на тема енергетика прилича на коалиционна психотерапия

  Илиян Василев: Дискусията между партиите на тема енергетика прилича на коалиционна психотерапия

  Дискусията по темата „Енергетика“, инициирана от „Продължаваме промяната“ с БСП, „Има такъв народ“ и „Демократична България“ прилича на коалиционна психотерапия. Това заяви в интервю за БГНЕС енергийният експерт, анализатор и дипломат от кариерата Илиян Василев. Той определи разговорите като „важни, интересни, създаващи илюзията за интеграция на зрителя, така че той да се чувства част от един много дискретен и поверителен процес“.

  111