ДКЦ „ПЪЛМЕД“ с грамота от Министъра на здравеопазването за особени заслуги и съпричастност към ваксинационната кампания в Пловдив

Д-р Екатерина Петкова.

Екипът на ваксинационния кабинет за COVID-19 на ДКЦ "Пълмед" на официална церемония вчера в сградата на Областната управа бе награден за особени заслуги и съпричастност към ваксинационната кампания в Пловдивско.

Грамотата, с която бяха удостоени и отличени медиците от „Пълмед“ е издадена от здравния министър д-р Стойчо Кацаров.

Тя беше връчена на управителя на ДКЦ „Пълмед“ д-р Екатерина Петкова от директора на РЗИ-Пловдив д-р Сийка Димчева и областния управител Ангел Стоев.

До момента във ваксинационния кабинет на ДКЦ „Пълмед“ са поставени близо 30 500 ваксини, което е около 1/8 от всички поставени дози в Пловдив. "Пълмед" има основна заслуга в изграждането на първия изнесен имунизационен кабинет, както и ваксинацията на работещите в структоропределящи предприятия.

“Благодарим за признанието. Работим неуморно от началото на ваксинационната кампания и с помощта на РЗИ, като правим всичко възможно да откликваме на всички молби на хора, които имат нужда от ваксинация- на дружества, на големи фирми, които нямат възможност да дойдат на място, организираме ваксинации и по големи предприятия и старчески домове, правим всичко възможно да подпомогнем процеса по преминаване на тази пандемия. Броят на ваксинациите от около месец при нас нито расте нито спада, но има какво да се желае, не е това, което видяхме по време на Великденските празници, когато бяха в пъти повече, надявам се скоро да успеем да постигнем същите резултати, както тогава. Нашата усърдна дейност във ваксинационната кампания срещу COVID-19 продължава“, коментира д-р Петкова.

По време на събитието с грамота бе отличен и личният лекар д-р Костадин Сотиров, който е поставил над 1100 ваксини.

Областният управител Ангел Стоев призова хората да мислят и да вземат информирано решение относно ваксинацията.

Д-р Сийка Димчева, директор на РЗИ-Пловдив също изказа своята благодарност към ангажираните медици.

Подобни статии