ДКЦ „Софиямед“ и ДКЦ „Софиямед“-Люлин с диагностични пакети в целодневни COVID-19 кабинети

ДКЦ „Софиямед“ и ДКЦ „Софиямед“-Люлин стартират диагностични COVID-19 пакети в целодневни специализирани кабинети за диагностика и лечение на коронавирусна инфекция.

Те работят на специално обособени места на територията на двете ДКЦ-та, а в тях могат да бъдат консултирани лица, позитивни или суспектни за ковид инфекция с или без симптоми чрез специално разработени диагностични COVID-19 пакети, които включват специфични разширени лабораторни и образни изследвания (рентген или скенер). След получаване на резултатите от тях, пациентът получава медицинско заключение от лекаря за здравословното си състояние и назначение на индивидуална терапия.

В кабинетите пациентите могат да направят бърз антигенен тест или PCR за потвърждаване на наличието на инфекцията, ако преди това не са извършвали такива.

Всеки от тях ще получи безплатно и еднократни консумативи като защитна маска, престилка, калцуни.

Пакетите за диагностика за COVID-19 с рентген или скенер в специализирания кабинет в ДКЦ "Софиямед"- БЛОК1 (бул. Г.М.Димитров 16) се осъществяват БЕЗ предварително записване или с възможност за предварително записване на тел. 02 465 0000 или онлайн през Superdoc.bg от понеделник до неделя от 10:00 до 18:00ч. Консултацията с лекар с извършва в специализирания COVID-19 кабинет, който се намира откъм входа на Спешно отделение, а изследванията - в звено „Образна диагностика“, където функционират специални часови графици за вземане на кръв и извършване на образни изследвания на пациенти с или суспектни на COVID-19 инфекция.

Във връзка със стартирането на дейността на специализирания целодневен кабинет се удължава и срока за пробонабиране за тестове за COVID-19 -експресен PCR, стандартен PCR, бърз антигенен тест.

Диагностичните пакети в COVID-19 кабинета в ДКЦ "Софиямед"-Люлин (ж.к.Люлин 7, бул. Джавахарлал Неру 23) могат да се извършват БЕЗ предварително записване или с възможност за предварително записване на час на тел. 02 465 0003 (всеки работен ден от 8:00 до 18ч.) или чрез резервиране на час през системата на Superdoc.bg - https://superdoc.bg/lekar/paketi-koronavirus-diagnostika и се реализират от понеделник до петък от 7:30 до 19:00ч.

Консултацията с лекар се извършва в специализирания COVID-19 кабинет, а изследванията - в звено „Образна диагностика“, където функционират специални часови графици за вземане на кръв и извършване на образни изследвания на пациенти с или суспектни на COVID-19 инфекция.

Във връзка със стартирането на дейността на специализирания целодневен кабинет пунктът за пробовземания за тествове за COVID-19 в ДКЦ "Софиямед"-Люлин също променя работното си време и ще работи всеки делничен ден от 8:00 до 16:30ч. Тестове може да се извършват без или с предварително записване на час онлайн през системата на Superdoc.bg или на тел.02465 0003.

*Всички медицински услуги в специализираните кабинети за COVID-19 в ДКЦ „Софиямед“ и ДКЦ „Софиямед“-Люлин се заплащат!

**Пациентите с предварително резервиран диагностичен пакет за COVID-19 са с предимство!

Подобни статии