Дневникът на Достоевски излиза в двутомник

Дневникът на Достоевски излиза в двутомник, съобщават от издателство "Захарий Стоянов".

Премиерата на "Ф. М. Достоевски. Дневник на писателя в два тома - 1873-1880 г." ще се състои в мраморната зала на Руския културно-информационен център на 12 октомври от 19:00 ч.

Книгата излиза по повод 200-годишнината от рождението и 140-годишнината от кончината на големия писател. Дневникът се преиздава на български език за пръв път след 1986 година. Встъпителната студия е на литературния критик Панко Анчев, който е почетен доктор на литературния институт "Максим Горки" - Москва.

 

Подобни статии

 • Супермен става бисексуален в нов комикс, който излиза през ноември

  Супермен става бисексуален в нов комикс, който излиза през ноември

  Един от класическите супергерои от златната ера на комиксите също стана супермодерен и врътна сексуалната си ориентация в неолиберален дух. Новият Супермен, син на оригиналния такъв, ще се влюби в мъж и ще приеме своята “бисексуална идентичност” в комикс, който ще бъде пуснат на американския пазар през ноември, съобщиха от компанията”DC Comics” - дъщерно дружество на “Warner Bros”.

  141
 • Фентъзи за оцеляла магьосница и всяващи ужас убийци

  Фентъзи за оцеляла магьосница и всяващи ужас убийци

  Империята Малазан кипи от размирици, обезкръвена от непрестанни войни, жестоки вътрешни борби и кървави сблъсъци със страховития Аномандър Рейк, господаря на Лунния къс и неговите Тайст Андий. Дори калените в кръвопролития имперски легиони жадуват за отдих. Но въпреки всичко властта на императрица Ласийн, наложена от нейните всяващи ужас убийци на “Нокътя”, остава абсолютна.

  162