Добрата сватовница

Кой разбира – тук се спира... Или как да му намерим цаката на заклетия ерген

А сега де! Признавам, че ме стъписа. Бях твърдо решена през 2021-ва да тропна Джангурица, след като те оженя за някоя сретна булка. Мъж ли да ти търся сега, Дженифърке?

Все още не съм изгубила надежда и се придържам към план 1: Няма не искам, ще се жениш, мойто момче! Време ти е вече. Цък, цък – стрелките на часовника се местят, страниците на календара се ронят като есенни листа. А аз упорито тренирам сватбарски хора и нямам никакво намерение да ми проваляш графика. Още не съм избрала датата, но това може да ви го оставя евентуално на вас. Месецът на любовта преваля, така че те почвам – имам цял списък с подходящи кандидатки за теб. Даже и не мисли да отказваш, това не се приема изобщо като вариант.

Може да си го виждал по филмите – избраникът отива в ресторанта, сяда на една маса и се оглежда – коя ли е жената на неговия живот, с която са му организирали среща. Романтика, свещи, шампанско. Обикновено в началото има някаква грешка – или жената не ти е по мярка, или вместо нея до теб присяда някоя друга, която е трябвало да се срещне с Николай Георгиев. После грешката се оказва вярна. Където е Георгиев, там е и Коцев.

Не знам какви хора ги пишат тези сценарии, но ме умиляват до сълзи. Като бях бременна плачех и на филми за Дядо Коледа, но това е друга тема. Първо да те оженим, после ще ви забременяваме и обременяваме със съвети.

Няма ерген, на който да не може да му се намери калпак. Даже бомбе. Колкото повече време минава обаче, толкова по-трудна ми става задачата. Нали разбираш – неомъжените жени след трийсетака вече ги водят стари моми, а двайсетгодишните вятър ги вее на бял кон. Освен това трябва да е хубавица, не върви да те бракуваме с някой крокозъбел с грубовата външност и мъжки тембър. Да не пуши, да не псува, да не е гювендия и да има за какво да си приказвате, защото няма нищо по-досадно от скучна жена, която те строява в две редици като някаква даскалица. Да не пренарежда дома ти по свой вкус и да не изхвърля домашния ти любимец, защото е маниакална чистница. И по възможност да не е с "ремарке".

Аз съм добрата сватовница. Това е нещо различно от онази колежка, която ти предлагаше да се жениш за момиче от твоя калибър. Още ми кънти в ушите: „Такава, дебеличка, като теб. Тъкмо ще си подхождате!“. Ето това може да те откаже от сватба, признавам. Адски грубо и нетактично е, проява на много лош вкус. Ако си решил да правиш добро, действай лекичко, по терлички. За да не се наложи после да препускаш след кандидат младоженеца и да го пришпорваш с насочен пищов към олтара.

Както вече казах – няма ерген, който да не иска да надене брачния хомот, даже да не си го признава. Аз самата си взех заклет ерген и го опитомих. Или май той мен, но не искам да си призная. След като сватосах сама себе си, хич не мисля да се отказвам. Даже може да го превърна в частен бизнес.

Насам, народе! На моята сергия са най-добрите ергени. Стока не остана! Не се бийте, ще има за всички. Кой разбира – тук се спира. Искате ли да опитате? Ще ви резна едно парче, ще ви ливна една капачка любов. Напълно безплатно.

Подобни статии