Доналд Тръмп зове децата да си ходят на училище

По адрес на Байдън: Джо е изпържен, Джо си е изгубил ума

Доналд Тръмп призова децата да ходят на училище, синът му изкарал коронавируса леко

Президентът на САЩ Доналд Тръмп посочи най-малкия си син Барън като пример защо училищата трябва да бъдат отворени възможно най-скоро, предаде Ройтерс.

Според Тръмп 14-годишният му син е изкарал заразяването с коронавирус толкова леко, че дори не е разбрал.

Държавният глава каза на митинг в щата Айова, че в редица американски щати е време училищата отново да бъдат отворени, след като спряха работа заради пандемията от коронавирус.

Тръмп отбеляза, че децата в повечето случаи прекарват инфекцията много леко.

"Ще ви дам пример. Барън Тръмп имаше COVID-19. Съвсем за кратко. Мисля, че дори не е разбрал, че има вирус", каза Тръмп.

Децата са млади. Те имат силна имунна система. Трябва да се върнат в училищата, каза президентът.

Първата дама Мелания Тръмп съобщи по-рано, че резултатът й при тест за коронавирус вече е отрицателен, както и че синът й тийнейджър Барън също е бил заразен, но вече също дава негативен тест. Тръмп обяви на 2 октомври, че той и Мелания са дали положителни резултати за коронавируса.

На този фон бе съобщено, че все пак ще има дуел между Тръмп и неговия опонент от Демократическата партия Джо Байдън. 19 дни двамата ще отговарят в четвъртък в 03:00 ч. българско време на въпроси на избиратели пряко по телевизията, но двамата ще бъдат излъчвани по различни канали.

Президентът републиканец ще разговаря с избиратели в продължение на един час във Флорида по Ен Би Си, а неговият съперник демократ ще прави същото нещо в родния си щат Пенсилвания и ще бъде излъчван по телевизията конкурент Ей Би Си.

Това са два ключови щата, в които Тръмп победи през 2016 г.

Американският президент, който вече се възстанови и дори твърди, че е придобил "имунитет", с ентусиазъм възобнови предизборните си прояви от понеделник. Флорида, Пенсилвания, Айова: той направи три митинга за три дни.

Тръмп обвини Джо Байдън, че е "корумпиран политик" на митинг в Де Мойн, Айова. "На него въобще не трябваше да му се разрешава да става кандидат" за президент, каза Тръмп.

"Джо е изпържен", "Джо си е изгубил ума", заяви Тръмп пред избухналата в смях тълпа от поддръжници.

Подобни статии