ДПС предлага пакет от мерки срещу кризата

Пакет от мерки в помощ на работещите българи, пенсионерите и бизнеса предлага ДПС, съобщиха от пресцентъра на партията. Те ще бъдат предложени още в първите дни на новия парламент, е заявил зам.-председателят на Движението Йордан Цонев пред избиратели в Севлиево.

Предлагаме да се продължи помощта за пенсионерите, да се направи справедливо преизчисление на пенсиите, което е отлагано толкова години, да се добавят енергийни помощи за тези социални слоеве, които трудно биха понесли скока на цените на енергоносителите, да се подпомогне бизнесът с адекватни мерки, за да се запазват работните места, категорично да се подпомогне здравната система в този труден момент, казва Цонев. Ще обмислим цял пакет от данъчни мерки в подкрепа на българската хранително-вкусова промишленост, за да може храните да бъдат на малко по-поносими цени и да бъде овладяна инфлацията, посочва още той.
Колко президенти минаха за последните 30 години? Кой от тях е работел за премахване на омразата, разделението, противопоставянето, дори агресията, попита лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, който е кандидат на ДПС за президент. И категорично заявява: "Ние, с г-жа Искра Михайлова, сме доказали, че сме хора, които могат да преодолеят различията. Нашата основна философия е заедността".
Президентската институция е мястото, където партиите с различните си идеологии трябва да намират консенсус, е подчертал Карадайъ. И е допълнил, че държавният глава трябва да е генератор, модератор на обединяващи национални каузи.

Подобни статии