Дрейк подобри собствения си рекорд с новия си албум

Канадският рапър Дрейк подобри собствения си рекорд за най-стриймван нов албум за 24 часа в Спотифай със "Certified Lover Boy". Досегашният принадлежеше на неговия "Scorpion" от 2018 г. - 132 милиона прослушвания. Новият му албум отбеляза 153,4 милиона в деня на издаването - 3 септември.

През първия ден Дрейк постави също рекорд в Епъл мюзик за най-стриймван изпълнител и албум за 2021 г. Той постигна това само няколко дена след като Кание Уест го направи с "Donda".

Шестият албум на Дрейк "Certified Lover Boy" излезе след неколкократно отлагане. Канадският рапър обяви, че подготвя нов албум през август 2020 г., но отмени издаването му два пъти по медицински причини.

В новия си албум Дрейк се придържа към обичайните си теми - колко е неразбран, колко превъзхожда съперниците си, които го хулят, как вечно е нещастен в любовта. Ту е сантиментален, ту се хвали.

Дрейк, който е на 34 години, е сред най-влиятелните и успели хип-хоп звезди. Той променя рап музиката, като съчетава говор и пеене и отхвърля идеята, че това трябва да се прави от двама изпълнители. Дрейк преодолява догмите на жанра и така дава модел за желаещите да го следват. Този модел, предложен в "So Far Gone" от 2009 г., се запазва и в "Certified Lover Boy".

В новия албум на Дрейк участват също Джей-Зи, Ники Минаж, 21 Савидж, Йеба, Янг Тъг, Лил Бейби, Лил Дърк, Тай Дола Сайн. "Certified Lover Boy" съдържа 21 песни. През първия ден най-слушаните от тях в Епъл мюзик бяха "Girls Want Girls" с Лил Бейби, "Champagne Poetry" и "Fair Trade" с Травис Скот.

През 2019 г. Дрейк беше обявен за най-продавания изпълнител за предишната година от Международната федерация на звукозаписната индустрия. Така той повтори постижението си от 2016 г.

Подобни статии