Дванайсет задържани в Хърватия за строителни злоупотреби в Сплит

Снимка: tportal.hr Звонко Котарац

Хърватската Служба за борба с корупцията и организираната престъпност (УСКОК) е започнала разследване срещу 12 души, които бяха арестувани от полицията в Сплит във вторник по обвинения в корупция, съобщава агенция Хина.

Полицейското управление в града потвърди във вторник, че са извършени обиски на служби в кметството на втория по големина хърватски град, намиращ се на адриатическото крайбрежие.

Сред арестуваните има най-малко трима служители на градската управа, които са заподозрени за строителни злоупотреби, съобщава "Вечерни лист". Едно от имената е на Звонко Котарац, най-големия строителен предприемач в Сплит и неговият брат Иван Котарац, както и архитекти, бивши градски съветници, ръководители на градските служби за градоустройство и строителство.

Задържаните са заподозрени, че са подпомогнали строителните предприемачи да изградят хотел и жилищни сгради в предградията на Сплит в нарушение на изискванията за строителство, както и да спечелят по незаконен начин 3,2 млн. хърватски куни.

Подобни статии