Двойно отличие: Ford Mustang Mach-E заслужи максималните 5 звезди за безопасност

Снимка: Euro NCAP В строгите краш-тестове за безопасност новият Ford Mustang Mach-E постигна 92% защита на възрастни пътници и 86% защита за деца при катастрофи.

Новият електрически Ford Mustang Mach-E добави към списъка си с награди и признания още две отличия, присъдени от независимите организации Euro NCAP и Green NCAP. Електрическият SUV на Ford получи максималния 5-звезден рейтинг от двете независими организации за оценка на превозните средства, тестващи нивата им на безопасност и на енергийна ефективност спрямо околната среда.

В строгите краш-тестове за безопасност новият Ford Mustang Mach-E постигна 92% защита на възрастни пътници и 86% защита за деца при катастрофи. За отличния рейтинг по безопасност допринесоха стандартните технологии в помощ на водача в изцяло новия електромобил, които включват интелигентен адаптивен круиз контрол със системи за старт-стоп и за придържане в центъра на лентата, асистент за предпазване от сблъсък с автоматично аварийно спиране, както и технология за спазване на лентата с асистент за трафик в сляпата зона на зрителното поле. Mustang Mach-E получи максимални оценки и за своите технологии за придържане в лентата.

Освен най-високият рейтинг за безопасност, новият Mustang Mach-E получи също така най-високите оценки в тестовете за чист въздух и нисък индекс за отделяне на парникови газове от страна на независимата организация Green NCAP. С нулеви емисии от ауспуха, благодарение на задвижването от електрическа батерия, която предлага чист пробег на ток до 610 км по WLTP, новият електромобил записа резултат от 94% за енергийна ефективност, която включва максимални оценки в лабораторните тестове за работа при студени и топли условия. Новите признания от Euro NCAP и Green NCAP се добавят към 20-те отличия за Mustang Mach-E досега.

Подобни статии