Дългоочакваните нови модели iPhone 13 и Apple Watch Series 7 идват в Технополис

Снимка: Технополис От 8 октомври започват продажбите на iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max, iPhone 13 и iPhone 13 mini в Технополис

От 8 октомври започват продажбите на iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max, iPhone 13 и iPhone 13 mini в Технополис. Веригата за поредна година е избрана от Apple за партньор в лансирането на новото поколение iPhone. Освен в хипермаркетите, клиентите могат да закупят новите устройства и от онлайн магазина www.technopolis.bg.

iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max се отличават с 6.1 и 6.7-инчови Super Retina XDR дисплей панели, но с редуциран размер на пространството, в което са разположени говорителят, системата за лицево разпознаване, предната камера и всички останали сензори. По този начин видимото пространство на дисплеите става по-голямо спрямо предходното поколение. Това се отнася и за iPhone 13 и iPhone 13 mini, чиито размери са 6.1 и 5.4 инча, съответно. Технологията им е Super Retina XDR, a пространството със сензорите и TrueDepth камерата може да се похвали с 20% по-малък размер.

Във всеки от новите iPhone модели се крие 6-ядрена A15 Bionic процесорна разработка с вграден 16-ядрен Neural Engine, способен да извършва 15,8 трилиона операции в секунда. Интерес представлява тройната система от камери в iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max. Новият телефото обектив предоставя опция за 6х оптично приближаване, ултра широкият се отличава с автоматичен фокус и възможност за макрофотография на обекти на разстояние от само 2 см, а третият обектив е със система за стабилизиране.

Системата от камери при iPhone 13 и iPhone 13 mini е двойна - един 12 мегапикселов обектив и един ултра широк със система за стабилизиране, която цели да редуцира трептенето по време на снимки.

Всяко от новите устройства разполага с вграден 5G модем. Паметта за съхранение при iPhone 13 и iPhone 13 mini стартира от 128 GB. Моделите се предлагат и във вариант с 256 GB и 512 GB. Линията iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max може да се похвали със същите варианти памет за съхранение, плюс опцията от 1TB.

Цените на iPhone 13 в Технополис започват от 1799 лв., а на iPhone 13 Pro – от 2339 лв. за моделите със 128 GB. iPhone 13 mini и iPhone Pro Max стартират от 1599 лв. и  2539 лв., съответно, за вариантите им със 128 GB памет.

Освен продажбите на новите модели iPhone 13, на 8 октомври, след 15.00 ч., в Технополис стартират предварителните поръчки за новия Apple Watch Series 7. Той се различава от предишното поколение с по-голям размер на екрана. За да достигне заряд на батерията от 80%, са необходими само 45 минути. Предлага се отново в два размера на екрана, но този път с 1 мм по-големи – 41 и 45 мм. Корпусът се отличава с плоска основа и по-заоблени ъгли, а кристалното стъкло е много по-издръжливо. Ще бъде наличен в пет красиви цвята - черен (midnight), бял (starlight), зелен, син и червен (PRODUCT) RED. Официалните продажби за България стартират на 15 октомври. 

Новите смарт часовници Apple Watch Series 7 ще се предлагат в Технополис на цени - 829 лв. за размер 41mm и 899 лв. за 45mm, съответно.

Подобни статии

 • Vivacom предлага всички съвместими с мрежата си 5G смартфони в портфолиото си с опция за изплащане за 36 месеца

  Vivacom предлага всички съвместими с мрежата си 5G смартфони в портфолиото си с опция за изплащане за 36 месеца

  Vivacom прави мобилните комуникации от пето поколение още по-достъпни. След като добави без допълнително заплащане във всички мобилни абонаментни планове достъп до 5G мрежата си, компанията вече предлага всички съвместими с нея смартфони, налични в портфолиото й, с възможност за закупуване на изплащане за 36-месеца.

  104
 • Гонят топлинните счетоводители

  Гонят топлинните счетоводители

  Столичният общински съвет да възложи на „Топлофикация София“ да предприеме действия за прекратяване на договорите с топлинните счетоводители. Тяхната дейност води до източване на средства и до негативи за дружеството. Това предложи генерал Иван Мечков, общински съветник от БСП, по време на извънредното заседание на Столичен общински съвет (СОС). По думите му това може да спести 10-15 млн. лева на дружеството, ако само си извършва дяловото разпределение.

  107