Дъщерята на Наско от "Б.Т.Р." изпълнява песни на живо в първия си моноспектакъл

Мартина Пенева изпълнява песни на живо в първия си моноспектакъл "Аз победих" от Ярослава Пулинович. Младата актриса е дъщеря на Наско от "Б.Т.Р.", разказват от екипа. Премиерата е на 2 декември в Yalta Art Room.

Представлението Spam Studios е втора част на "Мечтата на Наташа", удостоен с "Икар" за дебюта на Поля Йорданова и със "Златен кукерикон" (награда на Сатиричния театър).

Историята в "Аз победих" разказва за талантливата, много успешна и амбициозна Наталия. Само на 16 години, тя вече има няколко дипломи за пеене, плуване и танци. Но колкото и да е единствена, различна и уникална, и тя, както всички останали момичета, се влюбва и хлътва. А това отвсякъде е повод за конфликт.

И понеже мечтата на Наташа се оказа наболяла тема, Наталия решава да отвърне на удара. Защото тя, на която също й викат Наташа, няма как да остане безразлична към грубото отношение от страна на нейната съученичка.

Както в моноспектакъла "Мечтата на Наташа", и тук темата за възпитанието на децата е в основата на представлението. С тази разлика, че героинята е максимално обгрижена от родителско внимание, разказва режисьорката Ана Батева.

Тя избира пиесата, за да покаже поредния резултат от едно родителство, което на всяка цена слага в строги рамки детето като го насочва към непрестанен успех и кариера. Наталия, заради натоварения си график, няма нормалното и желано детство, както нейните съученици. Объркана и раздвоена между два свята - този на майката и момчето в което е влюбена, Наташа за първи път ще започне да разсъждава със своята си глава и ще поеме по свой път.

"Спектакълът за мен е театрално пътешествие, което досега не съм поемала. Моноспектакъл винаги ми е звучало стряскащо и невъзможно. Поканата и провокацията от Ана Батева ме накара да се осмеля. Освен това проблемът на моята героиня е актуален, а и мисля, че винаги ще е. Влиянието на родителите е основополагащо, но и социума, социалните медии винаги ти внушават, че не си достатъчен, че не си перфектен. Тоест целият външен свят потиска твоята автентична природа и инвестираш в това да си нещо, което няма нищо общо с теб и дори не знаеш дали ти харесва или не. Това е наболял проблем, който мен ме вълнува и се радвам, че мога да го представя на сцената", коментира Мартина Пенева. Тя от две години е щатна актриса в Пазарджишкия театър.

Подобни статии