Easy Sleazy представя несгодите, свързани с изолацията по време на пандемията

Рок легендата Мик Джагър поля края на карантината в Англия с изненада за феновете си. Заедно с вокалиста на пост-Nirvana бандата Foo Fighters – Дейв Гроу, той пусна изненадващo парче под наслова Easy Sleazy. В него двамата рокаджии шеговито и не без ирония „възпяват“ – единият с гласа си, а другият с инструментите - така мъчителния локдаун и изтощението, до което води той.

Набелязани са ключови моменти и процеси от странната и неочаквана за всички 2020 година и песента може да се разгледа като своеобразен обобщаващ химн за световната пандемия от COVID-19 и нейните следствия – понякога тъжни и мъчителни, но друг път смехотворни…

Освен зад вокалите, 77-годишният фронтмен на Rolling Stones застава и зад мощната електрическа китара, докато  Гроу, който добавил своята част от далечния Лос Анджелис, заема едновременно трите поста на барабаните, електрическа китара и баса. В текста с насмешка е засегната също и темата за антиваксърското движение, както и за всички конспиративни движения около пандемията и техните многобройни привърженици.

"Земята е плоска и студена, никога не се затопля, полюсите се превърнаха в киша, Второто пришествие закъснява, извънземните са сред нас", пее на едно място Мик, а на друго не пропуска директно да атакува противниците на ваксините, заявявайки: "Сложих си ваксината, Бил Гейтс е в кръвта ми – контролират ума ми".

Не всичко обаче е толкова песимистично, защото песента излиза именно по случай края на локдауна и във втората половина на трака Джагър маркира веселия повод с фразата "всички сме се върнали в рая“. Самият той изрази радостта си от възраждането на живота след изолацията с няколко думи, които сподели под видеоклипа на парчето в Youtube.

"Исках да споделя тази песен, която написах за евентуалното ни излизане от локдауна с необходимия за целта оптимизъм. Благодаря на Дейв Гроу от Foo Fighters, че веднага скочи на барабаните, баса и китарата. Беше много забавно да работя с теб по тази песен. Надявам се да харесате Eazy Sleazy!", каза певецът.

 

Подобни статии