Едно протестче да си спретнем, а?

Как сте граждани? А вие, селяни? Едно видинско протестче съм ви заформирала, че са ме засърбели ръцете. Нали знаете, ако те сърби лявата... А ако те засърби дясната... Какво ли ви обяснявам, все на пари е. Лесни пари.

Аз, мили мои, съм кака ви бойкиня. Байрактарка на гражданското движение „БоецOff”. Развявам си фустата по всякакви протести. И ей сега ми цъкнаха едно съобщение: „16 юли, 16 часа, пред сградата на Министерския съвет”.

Каква симетрия само, а? 16 часа, 16 юли. И ще сме баш 16 души, както на предишни протести. Никой вече не ни се връзва на простотиите, пардон, на протестите. Но да не ви пука. То и на мен не ми пука. Важното е парички да има. Щото, както вече ви казах, са ме засърбели ръцете. И други части на тялото ме сърбят, но за тях ще се грижа друг път.

Ей, въшлива стана от пари – завидя ми една гражданка. Градска, демек. Как да й обясниш на тая простакеса, че аз пари не взимам да протестирам. Правя го от алтруизъм. А, нещо да кажете? Мислите си, че ние у Видин не знаем такива сложни думи? Айде, да ви таковам у гражданите. Има само една гражданка в България и това съм аз. Аз, аз, аз... много обичам да го повтарям. Аз протестирам сама с плакат. Аз с мегафон. Аз във Фейсбук. Пък после ставаме „ние”, когато агент Академик ме препостне в сайта си. Защото и той като мен на мастер Цецо се отчита.

Аз, мили мои, си държа на принципите. Много съм принципна. Гоша принципната ми викат. За нищо на света не си изневерявам ни на принципите, ни на принципала – Цецо Беглецо.

По принцип съм принципна. Случва се и да не съм чак толкова. Една друга простачка, не тая, дето ме издразни със съмненията си, че взимам пари да бръмча на протести, седнала да ми припомня, моля ви се, че съм била аморална. Демек, лека жена. Щото първо съм се била таковала у ГЕРБ депутатка да ставам, па като не ме огряло, съм си сменила боята.

Аз боята си я сменям чат-пат. Ако трябва, и в розово ще се барна. Където са кинтите, там съм и аз. Някакъв нов играч се е появил, гледам – Ел Чапо. Ако ме поиска, негова съм. Знаме на черепчета дори ще развея. Така сме ние с принципите. Един Гошо има във Видин - и той бояджия, същият като мен.

За ГЕРБ ме е яд още, правичката да ви кажа. Разкрихме те, викат ми, че въртиш далавери. Аз ли, бе? Обаче като ме изритаха, им станах най-голям враг. Гоша принципната, приятно ми е!

Сега му отмъщавам на Бойко. Та да си дойдем на думата. За протеста да ви кажа. Аз го наричам събитие. Уговорката, значи, е да свалим кабинета „Борисов-3”. Щото това правителство е на Делян Пеевски. Така ми каза началникът да ви кажа. Кой ми е началникът? Айде, не сте чак толкова прости. Аз, Гоша принципната, за Цецо Беглецо работя. Готин човек. Като мен честен, но в пъти по-богат. Една банка ограби, но да не му търсим кусури. И аз да бях, щях да се възползвам. То бива ли тъй – банка да имаш, пък да не бъркаш в касата. Много се имаме с този мафиот от габровската махала със звучното име „Гъзурниците”. Ако не беше женен, щях да му се гъзурна от раз и да се вземем. Да му кърпя чорапите, да му наливам ракийката. Готин човек, не е като оня, дето ви го споменах, че си има правителство. Аз и много други неща говоря за него. Когато се сетя, все го споменавам. И все с лошо, разбира се. Засърбят ли ме ръцете, си карам познатия репертоар: Бойко, Пеевски, Гешев. И наобратно. Много ме дразни, че не мога да ги оклепам, както си знам. Не си чиста, викат ми. И ме подминават, та се налага да им викам през мегафона, белким ме чуят. Прости хора. Не разбират, че аз норматив имам. Оф бе, не ми обяснявайте, че мога да работя и нещо реално. Байрактар бояджийка съм си баш таман. То ако всички работят, ще сме на друг хал. Трябва да има и безполезни същества като мен, за баланс.

По едно време ми бяха докарали конкуренция – някакви голишари, дето хич не ги знам от кой край са, тъгнали да ми протестират и те. Между 50 и 150 лева им давали. Да си имаме уважението, аз пари не давам. Само взимам. Ние принципните – така.

Айде сега, кой откъде е. Чакам ви на протеста 16 х 16. Сърбят ме ръцете, вас не ви знам.

Подобни статии

 • Диагноза: тетка

  Диагноза: тетка

  Никога! Така младите жени се заричат, когато им кажат, че някой ден и те ще се превърнат в тетки. Никога не казвай "никога". Да бъдеш тетка е участта на много жени по света и на болшинството БГ мами. Природата го налага и предполага. Въпрос на време. Жизнена парадигма. Никоя жена не може да избяга от участта си, особено след като роди.

  850
 • 16 436 дни платено майчинство за „третото дете“ - на свекървата

  16 436 дни платено майчинство за „третото дете“ - на свекървата

  Стига с тоя популизъм с парите за пенсионерите. Днес ще си говорим за платените майки. Аз съм синдикален самодеец или самодеен синдикалист и имам претенции за платеното майчинство. Мисля, че е крайно неблагоразумно, нечестно и даже престъпно нехайно да ми се полагат някакви си там 410 дни майчинство, които опуках като стой та гледай. Толкова съм ангажирана, че не видях как мина времето. И сега какво? Да се връщам на работа? Не сте познали. Екстра съм си в ролята на платена майка. Затова днес претендирам да получа това, което ми се полага като майка и на "третото дете" - на свекървата, чумата да я тръшне!

  921
 • Продава се мъж втора употреба, може и за резервни части

  Продава се мъж втора употреба, може и за резервни части

  Като изтрезнях на сутринта, пък се сетих какви съм ги вършила снощи. Срам е да си призная. Хорските булки запретват поли и мърсуват, стават палави, събуждат се с немощ в бедрата, но щастливи. А аз – с натежала глава и смътни спомени за непристойно деяние. То пък едно деяние – малка обява.

  1390