Едва 1000 или 2000 души ще гледат Кобрата и Джошуа на живо

Двубоят между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа за световната титла в тежка категория на профибокса изглежда все пак ще се състои пред публика.

Очаква се след 2 декември феновете да се завърнат на трибуните
за спортните събития във Великобритания. Според английските медии, на събитията на открито ще се допускат до 4000 човека, а на закрито до 2000 души. Спортните събития обаче ще бъдат класифицирани по категории. Оценените като „високорискови“ на открито ще могат да бъдат наблюдавани от максимум 2000 фенове, докато на закрито ще се позволяват до 1000 зрители. Ще бъдат отделени и събития, при които има голям риск от заразяване. Те ще останат без публика. Освен това няма да се допуска присъстващите да заемат повече от 50% от капацитета на съответното съоръжение.

На 12 декември Кобрата ще опита да отмъкне три от титлите на Джошуа в зала „O2 Арена“ или в тази на „Уембли“, т.е. със сигурност - на закрито. Това пък сочи, че евентуално за сблъсъка ще бъдат допуснати около 1000 зрители. От дни се говори за смяна на залата с цел по-добра атмосферата за шоуто, но това все още не е официално потвърдено и засега мачът е планиран за по-голямата зала.

Промоутърът на AJ Еди Хърн се зарадва на новината за предстоящото разрешение за допускане на публика във Великобритания, но изрази съжаление, че поради изместването на боя за декември, той вече няма как да се проведе на открито.

Която и да е окончателната локация за големия боксов мач, Хърн и организаторите ще имат по-голяма проблем - разпространението на билетите.

Ясно е, че Пулев също трябва да получи такива, но логично британският шампион ще има многократно по-голяма подкрепа. Останалите билети евентуално ще бъдат пуснати в продажба онлайн и няма да е изненада цените да са космически.
„Въпрос на кратко време е да уточним въпроса с мястото на мача, проверяваме възможната алтернатива с „Уембли“. Приветствам решението на властите, но съм разочарован, защото очаквах да можем да вкараме в залата 4000 души. И все пак - 1000 е стъпка напред“, коментира Еди Хърн, който дори изчетка Кобрата с думите: „Може да се каже, че Кубрат Пулев е по-комплексен боксьор от Анди Руис“.

Подобни статии