Екоминистърът Асен Личев дава "Морска администрация" на прокуратурата

Служебният министър на околната среда и водите Асен Личев дава Изпълнителна агенция „Морска администрация“ на прокуратурата във връзка със заседналия край Камен бряг кораб.

„Видяхте това до какви беди ни доведе, а защо е така ще отговарят пред прокуратурата. Съгласно този регламент много по-опасен и токсичен е лекият дизел, който е отстранен“, заяви Личев.

„Създадена е стройна организация още от 25 септември, на място е осигурено вземането на проби до кораба, този мониторинг е непрекъснат до крайното изтегляне на кораба, тенденцията е стабилна, няма отклонения и замърсяване в средата“, допълни Росица Карамфилова, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по околна среда.

Подобни статии

 • Казанлъчани бият тревога: Изоставен е гробът на Бозвелиев

  Казанлъчани бият тревога: Изоставен е гробът на Бозвелиев

  Гробът на един от най-видните български социалдемократи Константин Бозвелиев (1862-1951) тъне в немара и забрава, гневно съобщиха жители на Казанлък , които напомнят за личността на някогашния съратник, но и основен опонент на Димитър Благоев-Дядото по време на Бузлуджанския учредителен конгрес през 1891 година.

  93
 • Лекарите също се сдърпаха. Не за здравето на хората – за пари

  Лекарите също се сдърпаха. Не за здравето на хората – за пари

  Лекарското съсловие в България също показва завидни военни умения. Не е рядкост да наблюдаваме как уважавани в обществото доктори влизат в клинч помежду си като боксьори тежка категория, дърпат се за белите престилки и са готови да се удушат един друг с медицинските си слушалки. Много често лекарските спорове са по чисто медицински въпроси (за ваксинацията, против ваксинацията, спомнете си казуса „доцент Мангъров“). Друг път са по чисто политически причини – кой е с Бойко Борисов или кой е със служебния кабинет. Но в 99% от случаите става дума за пари.

  92