Екоминистърът предупреди, че Бургас и региона са заплашени от воден режим

Политическата обстановка е като язовирите – динамична и бързопроменяща се, коментира Емил Димитров-Ревизоро

Бургас е заплашен от воден режим. Градът и Южното Черноморие имат вода за около 5 месеца. Това предупреди пред Нова тв министърът на екологията Емил Димитров.

„Цялото Черноморие, ако не управляваме Камчия по друг начин, ще има проблем. За Бургас трябва да положим изключителни усилия”, допълни той.
Министърът коментира и политическата обстановка, като направи сравнение: „Политическата обстановка е като язовирите – динамична, бързопроменяща се. Някой беше казал, че не е достатъчно да обичаш родината си, трябва и да работиш за нея. В момента е пълно с родолюбци, за мен не остана друго, освен да поработя малко".

Той обясни, че се е заел с текущите задачи -  да направи баланса на язовирите за следващата година и подчерта, че някои язовири от години не се пълнят заради слабите валежи, а само се източват.

„Един язовир по 5 години не се пълни, само се изпразва. Накрая язовирът е празен. Един мандат като мине, по Конституция има избори и идва следващ мандат. Понякога бързо се точат язовирите, понякога и бързо се пълнят. Общото с мен е, че трябва да предвидя какво да правим за цялата следваща година, а не знам докога ще съм министър”, обясни екоминистърът и подчерта, че неговият наследник трябва да има хоризонт пред себе си и баланс, на който да стъпи.

Подобни статии